Srbija značajno popravila plasman na FIFA rang listi

Pobede u prethodnom periodu pozitivno su se odrazile na plasman reprezentacije Srbije na rang listi FIFA.

Oktobarski termin za nacionalne timove “Orlovi” su iskoristili maksimalno. U prijateljskom duelu savladan je Japan, a četiri dana kasnije servirana je hladna osveta Makedoncima za, sada se ispostavilo možda i ključni poraz u kvalifikacionom ciklusu za Brazil. Iako servirana hladna, osveta je bez začina ako se uzme u obzir da su izabranici Siniše Mihajlovića svoje šanse za plasman na Mondijal izgubili još u martu.

Sa novim bodovima, ostvaren je  veliki skok, Srbija je napredovala za čak 15 mesta, pa se sada nalazi na 28. poziciji. Veći napredak su načinile još Škotska za čak 28 mesta i Jermenija sa 17, ali ti timovi su plasirani niže od srpskog.

Od ostalih timova, Bosna i Hercegovina je napredovala za dva mesta i sada je na 16. poziciji, Hrvati su padom za osam mesta dve pozicije niži, Slovenija je pala za jedno i sada je 30, Crna Gora je u prošloj listi bila znatno ispred Srbije, ali je velikim padom sišla sa 27. na 54. poziciju.

Od ostalih, Švajcarska je ušla u deset najboljih skokom za sedam mesta, a slično je i sa Englezima koji su se pomerili sa sedamnaeste na desetu poziciju.

Ipak, to nije neka uteha budući da se ne nalazimo među odabranih 32 koji će igrati na predstojećem SP.

Komentari