“Profa” Jankovic za mir na Banjici

Pravo iz reprezentacije na Banjicu! Najedukovaniji fudbalski trener u Srbiji, Aleksandar Janković, započeo je zahtevnu misiju u Radu sa jasnom željom i planom da „građevinari“ sačuvaju elitni status i u narednoj sezoni.

-Potrebno je realno sagledati rezultate u jesenjem delu sezone, osvojeno je 11 bodova i postignuto samo šest golova, što je zabrinjavajuće, a Radu nije u tradiciji da ispada iz lige. Opstanak je primaran cilj svih struktura u klubu i udružićemo svoje sposobnosti, snage i znanja da ostvarimo taj cilj – rekao je Janković u svom prvom obraćanju sportskoj javnosti.

Rad je poslednji na prvenstvenoj tabeli, sa tri boda manje od Donjeg Srema, a četiri od Javora. Janković je naveo da Rad ima više od 40 igrača pod ugovorom i da će se tokom priprema njihov broj smanjiti na optimalnu numeraciju 22 igrača i tri golmana. Prema njegovim rečima, klub će pokušati da dovede tri do pet starijih igrača koji bi trebalo da pomognu onima koji su ponikli u Radovoj školi.

-Naš optimizam mora da se gradi na omladinskoj školi i pokušaćemo da dovedemo tri do pet starijih, iskusnijih igrača, koji će pomoći mlađima da se formiraju i afirmišu u Radu. Istakao je novi strateg banjičkog superligaša.

Pored Jankovića, u stručnom štabu Rada biće još Slađan Nikolić, Dragoslav Milenković, Bojan Šiljegović, Nemanja Miličić i Oliver Kovačević. Janković je do nedavno bio pomoćni trener bivšem selektoru reprezentacije Srbije Siniši Mihajloviću, koji je po odlasku iz nacionalnog tima preuzeo italijansku Sampdoriju.

-Mihajlović je uspešno počeo u Sampdoriji, ostvaruje pozitivne rezultate, a u Srbiji je ostavio određeni trag i kao igrač i kao trener. Nisam s njim razgovarao o mom angažovanju u Radu, a najbolji savet sam dobio u dosadašnjem radu sa njim, ne verujem da bi mogao da mi kaže nešto novo-rekao je Janković.

Janković, koji je i univerzitetski profesor, kazao je da će u Radu imati neuobičajenu misiju.
-U Radu sam od 1986. godine s raznim prekidima, i obaveza mi je da klubu pomognem ako je to moguće. Imaću neuobičajenu misiju, jer ću biti prvi koji će pokušati da poveže teoriju i praksu, nadam se uspešno – naveo je Janković pred punom press salom predstavnika „sedme sile“.

Fudbaleri Rada će 9. januara 2014. početi pripreme za prolećni deo sezone, a do 26.januara će se oformiti takmičarski pogon za prolećni deo sezone. Odlazak u toplije krajeve je predviđen u periodu od 29.januara do 12.februara, a još uvek se u klubu traže prave destinacije za najvažniju fazu pripremnog perioda.

Komentari