Šta će biti sa kućom?

Posle poraza od Olimpijakosa na domacem terenu, beogradskim crveno-belima je potrebna pobeda na strani, popularni brejk, kako bi rasterećenije dočekali nastavak evroligaskog takmičenja. Prva takva šansa je večeras, u Španiji protiv ekipe Laboral kuće.

Crvena Zvezda i Laboral imaju identičan učinak u prva četiri kola 2-2, uz napomenu da Laboral nije izgubio na svom terenu. Laboral je ekipa koja je drastično promenila sastav u odnosu na prošlu sezonu ali je zadržala nosioce igre. Na poziciji pleja imaju Ertela, francuskog reprezentativca, i iskusnog Perkinsa. Na poziciji dva je njihovo najveće pojačanje, slovenački reprezentativac i bivši NBA igrač Saša Vujačić. Poziciju trojke drzi kapiten ekipe San Emeterio i Davis Bertrans, nekadašnji igrač Partizana poznat po odličnom šutu za tri poena. Jaki su i u centarskoj liniji koju predvode Hamilton, Diop i beli amerikanac Iverson.

“Ne postoji obaveza da nešto uradimo, ali postoji naša velika želja. Tako će biti i u duelu protiv Laborala. Idemo u Španiju sa motivacijom da ih savladamo, ali u ovoj grupi nijednog trenutka ne smemo da zaboravimo da smo najmlađa ekipa i ko su nam protivnici. Međutim, u svima nama postoji vera u uspeh i nadamo se da će nam to verovanje doneti dobar rezultat,” izjavio je trener Crvene Zvezde, Dejan Radonjić.

Nemanja Dangubić je o duelu sa Laboralom rekao: “Očekuje nas veoma težak zadatak. Pred nama je još jedan važan meč protiv veoma dobre ekipe koja je u dobroj formi. Doveli su još jednog igrača na spoljnoj liniji tako da je to još jedan kvalitet više za njih. Sigurno ćemo se dobro spremiti za ovaj meč i ako odigramo onako kako znamo, pre svega u odbrani, i uz energiju koju smo imali tokom većeg dela sezone, mislim da možemo da dođemo do veoma važne pobede za nas. Daćemo sve od sebe da dobijemo taj meč.”

Ispred crveno-belih je veoma težak meč, meč protiv direktnog konkurenta za plasman u top16 fazu. Biće potrebna puna koncentracija, borbenost i požrtvovanje da bi se zabeležila pobeda nad neugodnim domaćinom. I da završimo sa poznatom replikom: “Šta će biti sa kućom? Zapaliću je.”

 

Komentari