Stamenković edukuje mlade trenere u Slobodi

FK Sloboda Point veliku pažnju posvećuje školovanju i usavršavanju trenerskog kadra sa ciljem da sve selekcije Slobode imaju prepoznatljiv sistem igre i filozofiju modernog fudbala. Sloboda je jedan od retkih klubova gde treneri mlađi kategorija imaju priliku da u trenažnom procesu kroz rad sa prvim timom asistiraju i uče od šefa stručnog štaba Ljubiše Stamenkovića.

– Naš cilj je da treneri mlađih kategorija kroz rad na treninzima prvog tima osete tu pozitivnu atmosferu koja će im pomoći u daljem usavršavanju svojih trenerskih karijera. Mi pravimo brend od našeg kluba, želimo da sve selekcije Slobode imaju prepoznatljiv stil igre u sličnom sitemu i postavci, sve u cilju tako da se igrači iz mlađih selekcija lakše uklope u rad sa prvim timom. U ovom pripremnom periodu dali smo šansu trenerima svih mlađih selekcijama da rade sa najboljom selekcijom i na praktičan način osete proces rada u ekipi koja je u samom vrhu srpskog fudbala – istakao je trener prvotimaca Slobode, Ljubiša Stamenković

Trener mlađih kadeta Slobode Point Goran Ćosić imao je priliku da  godina kao igrač sarađuje sa Stamenkovićem. Ističe da mu je rad prvim timom Slobode dragoceno iskustvo .

– Kao fudbaleru koji je dugo igrao kod Stamenkovića potpuno mi je jasna njegova filozofija fudbala i kao takav je prepoznatljiv u Srbiji. Pokušaću da to iskustvo prenesem na rad sa decom koju treniram i koja su veoma talentovana. Naš cilj je da što više igrača iz naše omladinske škole jednog dana zaigra za prvi tim Slobode. Ova edukacija je jedan od načina da što pre dođemo do tog cilja.

Mladi trener Đorđe Spasojević već je skrenuo pažnju na sebe radom u Slobodinoj školi fudbala. Želja za konstantnim napredovanjem prisutna je na svakom treningu gde „upija“ svaku reč i taktičku zamisao Ljubiše Stamenkovića.

– Prava stvar za mlade trenere je kada imaju od koga da nauče. Mi smo privilegovani činjenicom da u našem klubu radi stručnjak kakav je Ljubiša Stamenković. Svaki dan uz prvi tim dragoceno je iskustvo za mene i moje kolege iz mlađih selekcija – ističe Spasojević

A da Sloboda ne treba da brine za svoju budućnost dokaz je i to da su sve selekcije Slobode Point u najjačim ligama Srbije. Prvom timu, omladincima i kadetima od naredne sezone u najboljem rangu pridružiće se i pioniri koji su nadmoćno izborili plasman u Pionirsku ligu Srbije.

Komentari