Štimac: “Srećan sam što sam Srbiju naterao da pati !”

Bivši selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je engleskim medijima da je zadovoljan što je tokom svog angažmana na klupi reprezentacije “naterao Srbiju na patnju“.

Štimac je kao gost svog bivšeg kluba Derbi Kauntija gledao utakmice protiv Midlzbroa i Blekpula, a na pitanje o odlasku sa klupe posle kvalifikacione utakmice za Mundijal u Brazilu protiv Škotske odgovorio je:

Bilo je razočaravajuće, ali ne previše, da budem iskren. Doveden sam na poziciju selektora da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacionu grupu (za SP u Brazilu 2014.). Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišem nivou u ekipama iz Lige šampiona, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri. Bio sam vrlo srećan što sam vodio tim koji je Srbiju naterao na patnju – rekao je Štimac.

To što smo ih kod kuće pobedili sa 2:0 je uzrokovalo njihovu eliminaciju, i praktično naš plasman na Svetsko Prvenstvo. Na kraju smo uspeli da prođemo i sada je tu novi momak, moj prijatelj Niko Kovač. Mislim da je selektorski posao za starije ljude, a ja se još ne osećam tako. Treba mi posao na dnevnoj bazi – kazao je Štimac.

Komentari