Stiv Neš završio karijeru! VIDEO

Legendarni plejmejker, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Stiv Neš objavio je danas da se povlači iz košarke. 41-godišnji plej objavio je danas pismo u kome je na emotivan način saopštio svoju odluku ljubiteljima košarke.

218744_x6101_ff

“Verovatno nikada više neću igrati košarku. Ima to i sladak i gorak ukus. Već mi nedostaje taj sport, ali sam takođe uzbuđen što ću učiti nešto novo. Ovo pismo je bilo upućeno svima koji su zapazili moju karijeru. U samom srcu (suštini) ovog pisma, ja njime zapravo pišem svoj deci koja nemaju pojma kakva ih budućnost čeka ili kako da zauzmu svoje mesto u životu: kada ja mislim o sopstvenoj karijeri, ne mogu a da ne vidim (sebe kao) dete sa loptom, dete koje se zaljubljuje. Sa time i sada mogu da se identifikujem, a to sam činio i tokom čitave svoje (životne) priče”.

Neš je najveći deo svoje karijere proveo u Finiks Sansima, za koje je nastupao u dva navrata (1996-98 i 2004-2012). Pored Sansa igrao je još i u Dalasu (1998-2004), kao i u Lejkersima od 2012 pa sve do ove sezone. Neš je letos najavio da će mu ovo biti poslednja sezona u karijeri, međutim zbog povrede leđa tu odluku je morao da donese ranije.

Ostaće upamćen kao igrač koji nema nijednu NBA titulu, nijedno NBA finale i nikada nije osvojio zlato sa reprezentacijom, a ipak je smatran legendom ovog sporta. Dva puta je biran za najboljeg igrača NBA lige, osam puta je pozivan na All-Star, tri puta je bio član najbolje petorke u ligi i pet puta najbolji asistent u sezoni.

Podsetimo se nekih legendarnih Nešovih poteza:

Komentari