Stojadinovićev pik za klupu Zvezde

Nakon prekjučerašnjeg medijskog istupa i jučerašnjeg rezultata, Aleksandar Janković je “već viđen” za odlazak sa klupe.

Goran Đorović bio je odbrambena uzdanica Crvene zvezde nakon “rasturanja” generacije iz Barija i Tokija. U klub je došao 1993. i igrao je četiri sezone, zabeleživši 101 prvenstveni nastup. Sa “crveno-belima” je osvojio jednu titulu i dva kupa.

I tim iz Ljutice Bogdana je došao “u paketu” sa bratom blizancem Zoranom, koji je za razliku od gorana igrao nešto ofanzivnije, ali se nije naigrao. Zanimljivo je spomenuti da je 1997. godine, kada se Đorović preselio u špansku Seltu, dres tima iz Galicije je obukao i njego brat blizanac. 2001 godine prešao je u tim La Korunje, ali tamo nije ostavio toliko dobar utisak, pre svega zbog brojnih povreda, karijeru je okončao 2004. godine u drugoligašu Elčeu.

Đorovići su karijeru počeli u Prištini, za koju su igrali četiri sezone, isto kao i u Zvezdi. Za nacionalni tim je debitovao protiv Brazila (0:2), u jednom od prvih reprezentativnih nastupa SRJ nakon sankcija. Za “plave” je nastupio 49 puta, uglavnom na poziciji levog beka, iako je u Zvezdi igrao štopera. Interesantno je spomenuti da je reprezentacija Jugoslavije sa Đorovićem u timu izgubila svega šest mečeva.

Igrao je na SP 1998. i EP 2000. godine, kada ga je takođe zadesila povreda.

Nakon igračke karijere, jedan period je proveo na dužnosti direktora Omladinske škole Crvene zvezde, ali se nije dugo zadržao. Vlasnik je PRO licence, trenerskog iskustva sa prvim timom nema, tako da je to jednina i najveća prepreka da sedne na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba, nije isključeno da dobije iskusnijeg savetnika.

Nakon prekjučerašnjeg medijskog istupa i jučerašnjeg rezultata, Janković je “već viđen” za odlazak sa klupe.

Komentari