Subotić definitivno završio sa reprezentacijom

Iako su po medijima provlačile informacije da je Subotić zamolio da bude pošteđen do kraja godine, BlicSport saznaje da je definitivno zatvorio vrata reprezentacije.

Pojedini izvori navode na je FFS tražio od Subotića da ne iznosi u javnost svoju odluku, jer se napokon stekla harmonija u timu a i predsednik FSS Tomislav Karadžić je pod pritiskom javnosti.

Odluka Nevena Subotića naišla je na nerazumevanje selektora Mihajlovića. “Ranije je imao problem što ne igra, sad je problem očito što igra.”

‘BlicSport’ ističe da je Subotić svoju odluku o odustajanju od reprezentacije zasnovao na činjenici da se ljudi iz FSS nikada nisu dovoljno borili za njega, niti ga dovoljno cenili. Ne bojkotuje Mihajlovića. Kao standardni prvotimac finaliste Lige šampiona, Subotić je u selekciji Srbije često bio rezerva Nastasiću i Biševcu, a kao jedan od razloga se ranije pominjalo i to što je Subotić “nije dovoljno pričljiv”.

Bilo kako bilo, Srbija u svakom slučaju ostaje uskraćena usluga sjajnog defanzivca koji se pridružio podužem spisku srpskih fudbalera koji su odustali od nacionalnog tima u poslednje vreme. Zbog javnosti nepoznatih razloga od nacionalnoga dresa su odstupili, Vidić, Luković, Lazovic, Ljajić, Matić – koji je promenuo odluku, i mnogi mladi koji su se opredelili da nastupaju za druge reprezentacije u mlađim selekcijama. Da li treba da se zabrinemo što smo 43 -ća reprezentacija na Svetu.

Komentari