Superliga: Zvezda počela pobedom (85:63) – Marjanović nerešiva enigma za goste

Crvena zvezda Telekom – Borac Mocartsport 85:63 (21:21; 21:7; 24:19; 19:16)
U prvom meču Superlige, crveno beli su u PIoniru bili ubedljivi protiv čačanskog Borca, koji je konkurentan bio samo u prvoj četvrtini.

Borac je na početku meča iznenadio konkretnošću. Brzom i raznovrsnom igrom su od starta stekli prednost koja je najviše iznosila sedam. Timski učinak je izbio u prvi plan i predvođeni Protićem i Pešakovićem gosti su dobro parirali. Radonjić je počeo meč sa Tejićem i Lipovijem u petorci, a kasnije su priliku dobili i svi ostali sa manjom minutažom. Iako su vodili skoro sve vreme, Čačani nisu imali rešenje za dominantnog Marjanovića, pokušavali su sa udvajanjem što je ostavilo Mitroviću vremena da se razmahne. Luka Mitrović je nakon minut i po ušao u igru, prvi put nakon višemesečnog odsustva i pozdravljen je ovacijama ne baš brojne publike. Odmah je pokazao da se na njega u potpunosti može računati i upravo on je serijom poena (ukupno devet) izjednačio sa zvukom sirene za kraj četvrtine.

Zvezda se odvojila u drugom delu, dobrom odbranom su terali protivnika da gubi lopte i polako povećavali prednost.
Serijom Dženkinsa sredinom deonice su se odvojili na plus devet i naterali Raška Bojića da pozove tajm-aut. Do pauze nepovezana igra oba tima, uz dosta napadačkih grešaka, dovoljno da se Zvezda odlepi na plus četrnaest.

Najupečatljiviji detalj iz trećeg dela bio je iznenadni i naizgled ničim izazvani izliv emocija u publici. Očigledno, putem telefona je praćen rezultat sa meča koji su igrali fudbaleri Partizana i Vojvodine, a kasno izjednačenje “Lala” i nerešen rezultat Partizana znatno je uticao na atmosferu. Na terenu, Zvezda se odvojila na preko dvadeset razlike, svi su imali podjednako učešće u napadu. Čačani su se borili koliko su mogli, iako je kvalitet igrača i duža klupa na strani Zvezde, meč vodio ka samo jednom ishodu. Signal da se ulazi u mirnu završnicu.

Sedam minuta pre kraja, na parketu su se našli igrači iz trećeg plana: Rebić, Stojanović, Lipovi, Mitrović i Tejić. Na takvu petorku, gosti su zaigrali presing sa namerom da što više smanje zaostatak. Ipak, do značajnije promene nisu došli. Gosti su na ovom meču pokazali da imaju potencijal i sa više “jakih” mečeva tokom sezone bi svakako bili konkurentniji. Igrači Zvezde su profesionalno odigrali duel sa ausajderom, iako su glavom verovatno već u Kazanju.

Komentari