Superligaški golovi

Kada je reč o golovima. Sedam timova iz JSL ima efikasnost manju od jednog pogotka po meču. To je u okviru proseka na koji smo navikli u domaćem takmičenju.
U prvenstvu 2011-12 je sedam timova dalo ispod 30 golova, što je napredak u odnosu na godinu ranije, kada ih je čak 10 bilo u tom – lošem društvu, kuriozitet je da je te godine iz lige ispala Inđija, koja sa 29 golova nije bila ni blizu najneefikasnijih timova. Prošle godine se dogodilo da iz lige zaista i ispadnu tima sa najmanje postignutih golova – Metalac i Borac.
Interesantno da su ove godine među sedam “neslavnih” i Vojvodina Radnički 1923 – koji inače ne slove za neefikasne timove. U istom društvu – klubova koji postižu malo golova se, od kada portal utakmica.rs postoji nalaze: BSK Borča, Smederevo i Hajduk, a tako je i ove godine. Imao je i Javor imao sličan učinak, ali u ovom prvenstvu, na mečevima Ivanjičana pada više golova.
Treba spomenuti da su na jučerašnjim mečevima viđena i dva nerealizovana jedanaesterca, Spalević (Radnički K.) i Nikolić (OFK Beograd) nisu iskoristili najstrožu kaznu.
Za sada, u domaćem prvenstvu se postiže više golova, videćemo do kraja da li će ostati tako

Komentari