Sva Đurićeva obećanja

Prvi čovek na čelu nekog kolektiva obično je onaj kome svi veruju i koji kolektiv gura napred, osvrnimo se na Fudbalski klub Partizan, čiji je predsednik u vise navrata obećao vernim navijačima velike igrače, velike sponzore, a na kraju olako prešao preko svih obećanja, kao da ih nije ni dao.
SVA OBEĆANJA DRAGANA ĐURIĆA PREDSEDNIKA PARTIZANA:
27. oktobar 2008.
– U klub ćemo uvesti profesionalizam i sve će morati da bude javno od kupovine kafe do transfera. I prilikom Jovetićevog transfera u Fjorentinu otvoreno smo rekli koliko smo novca dobili od tog posla, pa će tako biti i ubuduće.
15. decembar 2009.
– Vreme je za reorganizaciju Partizana! Tako tvrdi aktuelni predsednik i kandidat za novi mandat na istoj funkciji, Dragan Đurić, uoči izbora 21. decembra. Ukoliko pobedi na Skupštini, sadašnji lider crno-belih spremio je plan, kako kaže, kompletne obnove kluba na svim nivoima, a naročito u sportskom delu, koji je po njegovom mišljenju, najviše podbacio u poslednjih pola godine.
14. april 2010.
– Đurić je demantovao glasine da će trener “crno-belih” Goran Stevanović biti smenjen posle meča sa Vojvodinom. Prvi čovek “crno-belih” najavio je promene u određenim strukturama kluba na kraju sezone, ali kako sam kaže, pod tim nije podrazumevao status Gorana – Plavog Stevanovića.
25. avgust 2010.
– ”Kleo nam je potreban, a i Partizan njemu. Ne damo ga ni za deset miliona! Kada bude došlo vreme da se razmišlja o njegovom odlasku, tvrdim da će to biti najveći transfer jednog fudbalera iz naše lige u poslednjih desetak godina”
19. novembar 2010 .
– Savića ne prodajemo ni za 10 miliona
Stefan Savić neće biti prodat najmanje dve sezone, jer “crno-beli” imaju velike planove za njega.
27. novembar 2010
– Nemamo fond za transfere, ali tražimo trojicu fudbalera: dva krila i špica. Kleo će dobiti dozvolu da ide samo ako nađemo boljeg od njega.
14. januar 2011.
– Povećali smo ponudu za Mfelu
Poslali smo novu ponudu ekipi Mamelodi Sandauns za južnoafričkog reprezentativca Katlega Mfelu.
Početnih 1,3 miliona evra nije bilo dovoljno, pa je srpski šampion odlučio da na tu sumu “doda” još 200.000.
13. februar 2011.
– “Uspeli smo da sklopimo nekoliko dogovora, na proleće kreće igradnja klupskog hotela što je obećanje ove uprave i mislim da će to biti završeno do kraja godine”.
17. mart 2011 .
– Tejgo i Adija su budućnost Partizana Oni su pojačanja koja u svakom momentu mogu da naprave prokret u našu korist. Ovaj tandem je naša budućnost. Kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni.
18. mart 2011.
– Od Tejga ne treba praviti sveca, niti brzopleto donositi zaključke jer smo smo do sada realno igrali sa lošim timovima. Bilo bi dobro da ga ljudi ne hvale toliko i ne prave famu oko njegovog učinka .
24. juna 2011 .
– Povući ću se u dogovoru sa najbližim saradnicima. Kada dođe vreme za tako nešto, ispoštovaćemo proceduru, ali ponavljam, tada će Partizan biti na tako visokom nivou da neće biti ni bitno ko ga vodi. U ovom trenutku siguran sam da neću biti na čelu Partizana do kraja mandata 2014. godine.
26. juna 2011 .
– Tri top kluba iz Evrope se interesuju za Savića, imamo njihove predloge, ali mi još nismo konkretizovali nijednu ponudu. I neću da licitiram imenima poput Rome, Mančestera… Znam samo da moramo da kupimo jednog ili dvojicu štopera i da Savić neće sigurno otići dok se to ne dogodi. Smatram da nam je potreban u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, mada je moja lična želja da ostane do januara. Verujem da bi to bilo najbolje rešenje za sve.
07. jul 2011.
– Dve inostrane firme i jedna srpska konkurišu za sponzorstvo, ali dovodimo i dva velika pojačanja.
22. avgust 2012.
– „Napišite da je Krstanović u Partizanu“,Đurić je imao spreman odgovor na pitanje odakle novac kada se pre nekoliko dana pojavila informacija da je klub u blokadi.
„To nije istina. Partizan je danas dva miliona evra u plusu. Izvinite, ne dva, već 1.800.000, jer smo platili po 100.000 evra za Pauljevića i Kneževića“.
29. avgust 2012.
– Bugarin je jednom nogom u Partizanu. Sve smo dogovorili s njegovim klubom, preostalo nam je da se dogovorimo o njegovim uslovima. Božinov će biti veliko pojačanje, jer nam je potreban gol igrač.
19 aprila 2013.
– Naravno da neće biti rasprodaje, bar dok sam ja ovde. Mi u klubu vodimo računa da Partizan ostane stabilan, napravićemo plan i za Evropu. Onda ćemo i odlučiti šta sa Markom i sa Jankom, sada nije trenutak za to.
Među projektima koje će FK Partizan sprovoditi tokom petogodišnjeg Đurićevog mandata su:
1. Novi stadion
2. Fondacija Partizan (planiranje sredstava za donacije, humanitarni projekti, Kosovo i Metohija, briga o bivšim igračima)
3. “Partizan – moja kuća” (učešće bivših igrača i poznatih ličnosti u promociji kluba)
4. Globalna promocija
5. Svetski kampovi “Partizan škola fudbala”
6. Savet veterana
7. Volonteri PFC (pomoć volontera u humanitarnim i drugim akcijama FK Partizan, kao i stručna praksa u klubu)
8. Familija na tribinama (popusti za porodične ulaznice, pokloni za najmlađe Partizanovce)
9. “Media day” (igrači na raspolaganju medijima)
10. “Open day” (animiranje navijača, poseta škola i ekskurzija utakmicama)
11. “Fudbal bez prepreka” (uklanjanje ograda na tribinama, emancipacija navijača, ekskluzivnost sedenja u prvih pet redova oko terena)

Komentari