“Švabino” zbogom Pazarcima

Cveta trenerska karijera Milana „Švabe“ Milanovića. Jedan od najiskusnijih srpskih trenera, a i dalje relativno mlad nije bio na glavnoj sceni u Srbiji oko jedne decenije. Nakon što je gradio karijeru u niželigašima, inostranstvu i mlađim reprezentativnim selekcijama, prošle godine je pomalo neočekivano baš na njega pao izbor za šefa struke u Kuli.

Sa Hajdukom je imao zapažene rezultate, a koliko se razume u selekciju pokazao je i nakon što je neočekivano klub iz Bačke odlučio da zamrzne svoj superligaški status. Sa nekolicinom izabranika našao se u nebranom grožđu, ali kontinuitet u najjačem rangu u Srbiji je ubrzo nastavio je u Novom Pazaru.

Da će za plavo-beli tim pod njegovim kormilom ovo biti dobra godina moglo se naslutiti već na otvaranju prvenstva. Svako ko igra sa aktuelnim šampionom je autsajder, a naročito ako je zbog neisplaćenih dugova klubu zabranjeno da registruje igrače pridošle u prethodnom prelaznom roku. Novi Pazar je smogao snagu i pokazao zube u Humskoj, tek uz obilatu sudijsku pomoć Partizan je slavio na tom meču (4:3).

Do kraja jeseni, Novi Pazar je nizao uspehe, igrao se lep fudbal, ni Evropa nije daleko, samo treba nastaviti tako. Nastaviti, ali bez Švabe Milanovića, plavokosi stručnjak je danas objavio svoje povlačenje sa klupe ovog tima.

– Odluka je lične prirode, želja mi je da se konačno skrasim u Beogradu, jednostavno imam decu koja rastu bez mene jer imam malo prilike da ih vidim i želim da konačno posvetim neko vreme porodici, makar bio i bez posla. Želim da radim u Beogradu, eventualno sačekam ponudu iz inostranstva, porodica mi je na prvom mestu.

Zvanično najbolji trener JSL u 2013. uputio je poruku za rastanak sa Pazarcima.

– Želim im da istraju na putu koji smo zajedno započeli, Evropa nije daleko ako se ovako nastavi i ovom prilikom bih im poželeo puno sreće u nastavku takmičenja. Rastanak sa klubom je prošao korektno, uprava je regulisala sva dugovanja prema meni.

SOS Kanal je već javlja da je Milanović postigao dogovor sa OFK Beogradom, klubom u kome je niz godina radio sa mlađim kategorijama.

Komentari