Sve zavisi od utakmice sa Partizanom

Novi Pazar privodi kraj Jošanice lagano uvodnu fazu priprema za prolećna iskušenja. Utisak je da sve za sada protiče u najboljem redu, iako se radi veoma naporno. Igrači odbrojavaju dane do odlaska na Crnogorsko primorje, gde će uslediti „fini radovi“ Njeguša i saradnika. U Baru će se, između ostalog i kroz kontrolne utakmice iskristalisati ekipa, od koje veliki broj navijača očekuje- plasman u Evropu. Svestan te činjenice je napadač, Nemanja Arsenijević. Popularni Laki je posle dugo vremena, nakon Pejića i Milićevića „povukao nogu“ Užičana u Novom Pazaru. Od ove zime mu se pridružio i trener Njeguš. Imao je Arsenijević primamljivih ponuda u ovom prelaznom roku, ali je ipak odlučio da i dalje ostane na Gradskom stadionu. Razlog je više neho jednostavan.

– Imao sam ponude od ozbiljnih klubova,ali sam odlučio da i daljem budem tu. Ostala je skoro cela ekipa od jesenas, a ambicije kluba su se poklopile sa mojim. Sem toga,igrao sam dobro polusezonu,igrao u kontinuitetu i želim da nastavim tamo gde sam stao. Do kraja u istom ritmu,očekujem i verujem da ću biti još bolji i ubojitiji.

Zoran Njeguš je takođe „Era“. Ima li iole „popusta“ za tebe u ovoj fazi priprema?

– Ma kakav popust, kakvi bakrači, kroz osmeh će Arsenijević, da bi potom u vrlo ozbiljnom tonu nastavio.

– Reč je o čoveku koji je imao ozbiljnu fudbalsku karijeru,i kao trener je uspešno vodio par klubova. Uopšte ne sumnjam da će njegovo ogromno iskustvo biti od pomoći i koristi svima nama i da ce sezona biti berićetna. Intenzitet treninga je veoma jak. Radi se dva puta dnevno,spremamo se polako.Teško je, ali svi smo svesni da orkoz ovu fazu moramo da prođem, kako bi se što bolje pripremili. Priznajem, rad na „veštaku“ je malo nezgodan, tvrda podloga, no, i tim mukama će uskoro doći kraj. Idemo u Bar, tamo nas čeka „glazura forme“, bićesvima dosta lakše, jer ćemo igrati i utakmice.

Navijači su nestrpljivi. Jedva čekaju prolećnu premijeru protiv crno- belih. Šta očekuješ od nastavka šampionata?

– Da nastavimo u istom ritmu kao i jesenas, pa šta nam Bog da. Ja se nadam da možemo da završimo u vrhu tabele, a naravno da se uzdamo i u veliku pomoć naših sjajnih navijača. O Partizanu ne bih previše trošio reči. Još je rano da govorimo o toj utakmici, ali ako baš insistirate, evo, reći ću da ih respektujem kao i svi saigrači, ne pretimo, ali ih i ne precenjujemo. Međutim, da se ne lažemo, svaki fudbaler je ekstra motivisan kada igra protiv njih. Ući ćemo u utakmicu da im se dostojno suprostavimo, damo svoj maksimum, ispoštujemo dogovor iz svlačionice i nadam se izborimo povoljan rezultat, što bi nam itekako značilo u nastavku prolećne trke za bodove, kaže „udarna igla“ Novog Pazara, Nemanja Arsenijević, koji se jesenas tri puta upisao u strelce, a isticao se i asitencijama. Zbog odnosa prema grbu Novog Pazara i velikim profesionalizmom, vrlo brzo je „kupio“ pristalice plavih.

Komentari