Svetlo na kraju tunela za košarkaše Radničkog

Radnički u ABA ligi nije ostvario rezultat kao u prošloj sezoni, ali je ipak iza kragujevčana jedna od uspešnijih sezona. Uz dosta finansijskih problema koji su ih pratili u ovoj godini, oni su uspeli da odličnom igrom reprezentuju domaću košarku u Evrokupu, gde su stigli do last 32 faze. A u poslednjem meču ABA lige, igrač Radničkog Marko Marinović oborio je rekord lige po asistencijama u jednom meču.

Šumadinci su u svojoj prvoj sezoni u Evropi načinili podvig i prošli veoma tešku grupu, u kojoj su uspeli da upišu pet pobeda, uz pet poraza. U nastavku takmičenja, zbog kratke klupe i zgusnutog rasporeda nisu uspeli da naprave još jedan korak dalje. Ono što raduje je da su favorizovanoj Albi, koja ima nekoliko puta veći budžet pokazali zube i što bi se narodski reklo, “skupo su prodali kožu”. U poslednjoj utakmici ABA lige, igrači Radničkog upisali su pobedu.

Oni su u Skoplju savladali MZT rezultatom 87:95. U toj utakmici, najsvetlija tačka  bio je Marko Marinović. On je uz 9. poena, upisao i 18(!) asistencija, i tako samouvereno zauzeo prvo mesto na večnoj listi po broju asistencija u jednoj utakmici. Pre njega ovaj rekord držali su: Ivan Tomas, koji je 2002. u postavio ovaj rekord, a njega su 2011. sustigli Miljan Pavković i Stiven Marković, obojica tadašnji igrači Radničkog.

Komentari