Svi smo mi Stefan Jović: Pogledajte video i saznajte više o košarkašu iz Niša

Tokom leta gradom na Nišavi odjeknula je vest da je  Stefan Jović prvi košarkaš iz Niša koji se našao na preliminarnom spisku za putovanje na Svetsko prvenstvo. Tada su mnogi sumnjali u odluku Saše Đorđevića, pokazalo se da je to samo početak njegovog putovanja.

Stefan Jović rođen je 3.11.1990. u Nišu. Košarkaški je prohodao u Ergonomu iz Niša, karijera ga je potom odvela u Slogu iz Kraljeva, od 2012. igrač je Radničkog. Jović je prvi put obukao je dres reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama u Mersinu, odakle je u doneo srebrnu medalju.

Da je to bio samo početak govori poziv Saše Đorđevića, koji je u njemu prepoznao pouzdanog igrača, koji zaslužuje poziv u reprezentaciju. Iako su komentari bili oprečni, kapiten Radničkog iz utakmice u utakmicu pokazivao je da je selektor napravio pravi izbor.

Jović je u proseku provodio po 16 minuta na parketu u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva, beležio je po tri poena, ali je njegov učinak u odbrani bio od velike važnosti za našu reprezentaciju. Srbija će sutra igrati protiv Francuske, a ne sumnjamo da će prvi niški košarkaš u istoriji nastaviti da pruža dobre partije.

PROČITAJTE NAŠ INTERVJU SA JOVIĆEM OVDE.

Komentari