Tijagova “stotka”

Došao je tiho i nenametljivo, a sada je ušao u istoriju Slobode. Kada je pre tri i po godine u paketu sa zemljakom Rikardinjom došao na probu u Užice, Tijago verovatno nije ni slutio da će ova epizoda potrajati dugo.

Tijago Galvao da Silva (24) u napadu užičke Slobode je najozbiljnija pretnja protivničkim odbranama, a ove godine i prva violina u orkestru Ljubiše Stamenkovića Piskavca.

Brazilac, poznat po lepim potezima, efektnim golovima je poznat po tome što je retko propuštao mečeve, nije sklon povredama, a žute kartone dobija retko, tako da je “dvadesetica” Slobode gotovo uvek u stroju. Od kada je debitovao, 2. aprila 2011. godine na “Begluku” protiv Spartaka, propustio je svega tri meča za više od tri godine, dva protiv Vojvodine (u revanšu kupa, četiri dana nakon debija) i jednom u prvenstvu zbog žutih kartona, a iz istog razloga je nedavno bio van stroja za meč sa OFK Beogradom.

Ta “dugovečnost” je u prethodnom kolu dobila jubilej, stoti meč u dresu Slobode, a ukupno 94 prvenstveni nastup. Ta vernost ga svrstava tik uz rame sa trenerom Stamenkovićem, poznatim po tome što je na kormilu Slobode daleko duže od svih kolega iz Superlige.

Možda nije neki ogroman jubilej, ali za stranca u ovakvom srpskom fudbalu, ovo nije sitnica.

Komentari