To mogu samo Ultra trkači Srbije!

Javnosti je malo poznata grupa ljudi pod nazivom “Ultra trkač Srbija”. U pitanju su momci koji se vode parolom “Ko sme, taj može” i koji su predstavljali Srbiju na Ultra maratonu u Italiji, stazi od Milana do San Rema koja je iznosila 283 kilometara

Dalibor Daničić i Jovica Spajić su osnivači i predvodnici pokreta “Ultra trkač Srbija”, su nas 29. i 30. učestvovali na najdužoj trci iz ove kategorije.

Ovaj podvig, sam po sebi i ne bi bilo toliko zanimljiv i vredan pomena, da nisu sami finansirali svoj odlazak, hrabro se borili i umalo obojica završili napornu i iscrpljujuću trku. Dalibor je, na žalost, na 140. kilometru trke zbog trovanja završio istu, dok je Jovica bio u grupi od osamnastorice koji su završili uspešno trku i bio plasiran na fenomenalnom 10. mestu.

Kako to obično biva za podvige u ovakvim sportovima, celu priču je ispratio vrlo mali broj medija. Uskoro ćete na našem portalu moći da pročitate i intervju sa ovim sjajnim momcima koji su na Apeninima na veoma lep način reprezentovali Srbiju.

Komentari