Tobdžije ne paničite, stiže spasilac Bentner

Prelazni rok se bliži kraju. Ali to nije razlog za paniku, ako pitate Arsena Vengera. Trener Tobdzija je pod pritiskom javnosti i navijača zbog malog broja pojačanja letnjeg prelaznog roka. Mnogi misle da Arsenal nema tim čak ni da napadne drugo mesto. Pred gostovanje u Tursku protiv Fenerbahčea, Venger je stavio 13 igrača na transfer listu i otputovao samo sa 15 fudbalera. Baš na tom sustretu je Venger dobio novu glavobolju.  Lukaš Podolski se povredio. Napadaču je stradala zadnja loža, zbog čega će morati da miruje 2 meseca.

Meč protiv Totenhema se bliži. ” Sparsi ” nikada nisu bili jači, potrošili su preko 100 miliona evra. Brojna pojačanja su došla na Vajt Hart Lejn. Soldado, Kapo, Čadli. Paulinjo, Lamela, Kristijan Eriksen i drugi. A Arsenal je doveo dvojicu fudbalera ovoga leta, Flaminija i Sanoga.

Nakon neuspelih pojačanja poput Luisa Suareza ili Gonzala Iguaina. Venger se okreće svom starom poznaniku, Niklasu Bentneru. Danac je igrao dve sezone na Emirejtsu, otišao je na pozajmicu 2011. godine i branio boje Sanderlenda i Juventusa. Zanimljivo je za Danca da je on bio psihički najjača osoba u Arsenalu, po rečima klupskog psihologa. Naime, on za loše partije nije smatrao sebe krivim nego je nalazio druge razloge. Odgovor je prost, on je nepogrešiv.

Venger insistira da bi ovo mogao da bude veliki povratak Danca. Izgleda, da je taj čudan karmički spoj Venger – Betner ne razdvojiv.

Komentari