TOP 5 transfera koji su propali u poslednjem trenutku

Prelazni rokovi su prepuni raznih spekulacija, raznih zvaničnih i nezvaničnih izvora, koji nas iz dana u dan bombarduju nekim velikim transferima, koji bi trebalo da budu ostvareni u tom prelaznom roku. Većina tih spekulacija uglavnom ne budu realizovane ili ubrzo budu demantovane od strane klubova ili igrača. Ali često je u prošlosti bilo dogovorenih transfera, koji su propadali u poslednji čas, a razlozi su uglavnom bili različiti. Ovo je TOP 5 transfera koji se nisu realizovali, iako su već svi detalji bili ugovoreni:

5. Stiven Džerard (Liverpul – Čelsi)

Stiven Džerard je u leto 2004. godine bio najbliži odlasku iz Liverpula. Klub je bio u velikoj krizi, a odlazak Žerara Ulijea sa mesta menadžera, i najava prodaje kluba, bili su kap koja je pretila da prelije čašu. Džerard je imao još godinu dana ugovora, ali nedostatak trofeja, i neizvesna budućnost kluba ozbiljno su ga naterali da razmisli o promeni sredine. Situaciju je pokušao da iskoristi londonski Čelsi, koji je u to vreme sa novim gazdom, Romanom Abramovičem, rušio sve rekorde kada je u pitanju trošenje novca na pojačanja. Međutim, dolazak Beniteza na klupu Liverpula, i razgovor koji je obavljen sa kapitenom i na kraju začinjen finansijski boljim ugovorom, stopirali su tranfer koji je bio veoma blizu realizacije.

4. Robinjo (Real Madrid – Čelsi)

Robinjo je 2009. godine posle loše sezone u dresu Reala, bio na izlaznim vratima kluba. Čelsi je među prvima reagovao, i ušao u ozbiljne pregovore sa igračem. Visina obeštećenja zadovoljila je Kraljevski klub, a finansijski detalji u ugovoru, igrača, pa je preostalo samo da Robinjo doputuje u London, kako bi obavio lekarske preglede i parafirao ugovor. Međutim dok je Robinjo bio na putu za London, stigla je nepristojna ponuda iz Mančestera, od strane Sitija, koji je te sezone, predvođen novim vlasnicima iz UAE, počeo pravljenje drim-tima. Robinjo je na kraju završio u Sitiju, a da je u mislima već uveliko bio u Čelsiju, govori njegov gaf na promociji u Mančesteru, kada je pred brojnim novinarima i čelnicima kluba izjavio da mu je drago da je prešao u Čelsi.

3. Dejvid Bekam (Mančester Junajted – Barselona)

Incident koji se desio u svlačionici između Fergusona i Bekama, kada je Bekam završio sa rascepljenom arkadom, nakon što ga je Ferguson pogodio kopačkom, ujedno je označio i kraj Bekamove ere u Junajtedu. Klubovi širom Evrope, utrkivali su se da dovedu jednog od najboljih igrača sredine terena u to vreme, ali je Barselona bila najbliža. Pregovori su ulazilli u završnu fazu, iako je Real takođe izrazio interesovanje za Bekama. Međutim gaf tadašnjeg predsednika Đoana Laporte, koji je za potrebe izbora za predsednika Barse, koji su tog leta bili u toku, iskoristio Bekamovo ime kao reklamu u kampanji, iskomplikovao je stvari u poslednjem trenutku, što je Florentino Perez znao da iskoristi i ubedi Bekama, bogatijom ponudom, da pređe u redove Reala.

2. Zinedin Zidan (Bordo – Blekburn)

Blekburn je posle osvajanja šampionske titule u sezoni 1994/95 bio jedan od najpopularnijih klubova na ostrvu. Zahvaljujući sjajnim igrama i atmosferi koja je vladala u klubu, bili su magnet za većinu mladih igrača. U moru imena izdvojilo se ime tadašnjeg fudbalera Bordoa, Zinedina Zidana, sa kojim je Blekburn ušao u pregovore. Pregovori su bili u završnoj fazi, kada je tadašnji menadžer Blekburna, Keni Dagliš, stopirao celu priču izjavivši da im Zidan nije potreban, s obzirom da na toj poziciji već imaju odličnog igrača, Tima Šervuda.

1. Dijego Armando Maradona (Boka Juniors – Šefild Junajted)

Skauti Šefild Junajteda, koji je tih godina bio u vrhu engleskog fudbala, zapazili su 1978. godine, talentovanog mladića u mladoj reprezentaciji Argentine, po imenu Maradona. Klub je odmah ušao u pregovore sa čelnicima Boke Juniors. Maradona je prihvatio ponudu koju su mu dali Englezi, ali Boka Juniors nije želela da pristane na obeštećenje od 180 000 funti, već su tražili celih 200 000. Posle višednevnih pregovora, čelnici Šefilda odustaju od pregovora i ubrzo mesto Maradone dovode Aleksa Zabela, kojeg se mnogi ljubitelji ove igre ni ne sećaju, za 160 000 funti.

 

 

Komentari