TOP11 jesen 2012: Bekovi

U anketi na našem sajtu, vašim glasovima je presuđeno da je idealni štoperski tandem jeseni 2012. u Jelen Superligi sledeći:  Ivan Ivanov (Partizan) i Branislav Trajković (Vojvodina), ovaj iskusni dvojac dobio je najviše glasova (obojica po 23%) od preko 1000 koliko smo zabeležili. Dok je reprezentativac Bugarske iz redova Partizana u zahvaljujući najboljoj polusezoni u crno-belom dresu suvereno imao prednost sve vreme, najduže ga je pratio Ahmed Mujdragić iz Novog Pazara (19% glasova), ali zahvaljujući glasovima poslednjeg dana, momak sa novog reprezentativnog spiska Siniše Mihajlovića – Branislav Trajković dobio je mesto u idealnom izboru.

Nakon što je izbor za najboljeg štopera okončan, došlo je vreme da se izabere najbolji bekovski par domaćeg fudbala jeseni 2012, čime bi se kompletirala odbaranbena linija.

Propozicije i kriterijumi za izbor najboljih bekova

Ako ste već glasali u našim anketama, onda vam je sve jasno. Izabrani su igrači na pozicijama desnog i levog beka iz svakog domaćeg tima, a u obzir je uzeta njihova minutaža. Tako na primer u izboru nema Vladimira Volkova, jer je Aleksandar Lazevski imao gotovo duplo više minuta u igri jesenas (810 naspram 450). U širem izboru je i jedan štoper – Antonić iz Subotice, iz jednostavnog razloga što je usled teže povrede Siniše Stevanovića prinudno “glumio” desnog beka i obavio posao sasvim zadovoljavajuće.
Naravno, ukoliko želite da proverite učinak svakog igrača ponaosob, možete se poslužiti obilnom statistikom na našem sajtu.

Kandidati za najbolje bekove jesenjeg dela prvenstva:

Glasajte u anketi koja se nalazi sa leve strane. Anketa će biti aktivna sve do 06.02.2012. 19:59h kada ističe rok za izbor najboljih bekova jesenjeg dela domaćeg prvenstva. Levi i desni bek sa najviše glasova će ući u TOP11.

Komentari