TOP11 jesen 2012: Krilni vezni

Nastavljamo da uz Vašu pomoć stvaramo tim od najboljih jedanaest igrača JSL prethodne jeseni. U upravo okončanom izboru za centralnog veznog igrača, prema Vašem izboru, mesto su dobili Saša Ilić iz Partizana i Luka Milivojević iz Crvene zvezde.

Ilić je nedavno napunio 35 godina, ali i dalje važi za jednog od najboljih igrača na poziciji organizatora igre, što pokazuju i Vaši glasovi u ovoj anketi. Osim toga predstavlja redak primer posvećenosti klubu, i drugi je na listi ljudi sa najviše mečeva u crno-belom dresu. Ispred njega je jedino Momčilo „Moca“ Vukotić.  Svojevremeno je sa promenljivim uspehom igrao i za strane klubove: Seltu, Salzburg i Larisu, dok je u srce navijača Galatasaraja ušao za kratko vreme i tamo ostao do danas.
Luka Milivojević je ove sezone nastavio da pruža zrele partije. Dobri nastupi u 2011. su ga lansirali među najbolje igrače u JSL, a 2012. postao je član nacionalnog tima i jedan od ključnih igrača Crvene zvezde. Svoje nastupe je krunisao fenomenalnim pogotkom na derbiju, kada je golmana Petrovića matirao neodbranjvim šutem sa oko 25 metara, upravo na način karakterističan za njega.
Biramo tandem najboljih bočnih igrača prethodne jeseni u JSL
Kriterijumi ostaju nepromenjeni, igrači sa statistički najviše odigranih minuta su izabrani na listu, po dvojica iz svakog kluba. Možda će Vam zapasti za oko da ima nekoliko igrača kojima je glavno radno mesto pozicija napadača. Oni su na listi iz jednostavnog razloga: trenutno najpopularnija taktika u JSL je 4-2-1-3 i varijacije na istu, tako da se za naše glasanje lista kreirala od igrača koji u ofanzivnoj liniji od tri čoveka igraju po boku.
Ako imate bilo kakve nedoumice, svi igrači i klubovi sa liste su linkovani, tako da možete uporediti njihove, ali i klupske statističke parametre.
Glasajte u anketi koja se nalazi sa leve strane. Anketa će biti aktivna sve do 19.02.2012. 21:59h kada ističe rok za izbor najboljih krilnih veznih fudbalera jesenjeg dela domaćeg prvenstva. Dvojica fudbalera sa najviše glasova će ući u TOP11.

Komentari