TOP11 jesen 2012: Napadači

Nastavak Jelen Superlige sve je bliži, ostalo je još nedelju dana. Ujedno, došlo je vreme da kompletiramo i idealni sastav JSL za prethodnu jesen.

Prethodne nedelje ste u užem izboru imali prilike da se opredelite za bočne vezne igrače, starinski rečeno – krila. Iz šireg izbora izdvojila su se četiri imena, Enver Alivodić (Novi Pazar), Darko Lazović (Crvena zvezda), Lazar Marković (Partizan) i Abubakar Oumaru (Vojvodina). Konačnim prebrojavanjem više od hiljadu glasova, najviše su se istakli ofanzivci Partizana i Vojvodine. Na taj način su Oumaru i Marković kompletirali, uslovno rečeno „vezni red“, jer iako su smatrani napadačima, njihove primarne pozicije su ipak nešto povučenije, upravo preko bokova.

Da potsetimo, prethodno su u idealan tim jeseni 2012. izabrani: Marko Knežević (Radnički 1923), Miroslav Vulićević (Vojvodina), Miloš Rnić (Novi Pazar), Ivan Ivanov (Partizan), Branislav Trajković (Vojvodina), Luka Milivojević (Crvena zvezda) i Saša Ilić (Partizan).

Za kraj, a ujedno kao uvertiru za nastavak domaćeg prvenstva, ostalo nam je da kompletiramo idealan izbor na „Utakmici“ tako što ćemo odabrati dvojicu najistaknutijih napadača.

Kriterijumi

Baš kao i kod izbora prethodnih pozicija, vodili smo se minutažom, odnosno u prvi plan su izašli oni napadači koji su imali najveću minutažu u svojim ekipama. Ipak, imajući u vidu da je primarna funkcija napadača da daje i namešta golove, vodili smo se i efikasnošću.

Ovo je lista ponuđenih igrača:

Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda)

Miloš Stojanović (Jagodina)

Stefan Šćepović (Partizan)

Predrag Ranđelović (Sloboda)

Đorđe Despotović (Spartak)

Lazar Veselinović (Hajduk)

Aleksandar Mitrović (Partizan)

Ivica Jovanović (OFK Beograd)

Nemanja Kojić (Rad)

Ognjen Damnjanović (Donji Srem)

Aleksandar Nosković (Spartak)

Ifeani Onjilo (Javor)

Darko Spalević (Radnički 1923)

Glasanje će trajati do nastavka prvenstva. Ukoliko želite, na ovoj stranici možete uporediti sve statističke parametre nabrojanih napadača.

Komentari