TOP11 jesen 2012: Štoperi

Nastavljamo da pravimo idealan tim prošle polusezone po vašem izboru. Pošto je izabran golman, prelazimo na glasanje za najbolje štopere Jelen Superlige.

U neizvesnoj trci za najboljeg golmana, Marko Knežević iz Radničkog 1923 je po broju glasova za malo pobegao Vladanu Đogatoviću iz Novog Pazara i nosiće epitet Utakmicinog najboljeg golmana za jesen 2012.
Mladi Beograđanin je na taj način iskoristio nesigurnost prvog golmana „ĐavolaOgnjena Čančarevića i zauzeo mesto u startnoj postavi što je odlično iskoristio. Ta činjenica nije ostala neprimećena posetiocima našeg sajta, pa je dobio 35% glasova od oko 2000 ljudi koliko je učestvovalo u anketi.
Došlo je vreme da izaberemo najbolji štoperski par za prethodnu jesen. Budući da je Utakmica statistički baziran sajt, napravili smo sledeću koncepciju.

Kriterijumi za izbor kandidata za najboljeg štopera

Vojvodina, kao tim sa najmanje primljenih golova – odnosno najboljom odbranom imaće dva kandidata iz štoperske linije, baš kao i Jagodina, Rad, Partizan i Javor – timovi koji su primili prosečno manje od jednog gola po meču (ukupno 15 golova ili manje). U anketi neće biti ponuđen nijedan igrač iz BSK Borče zato što su primili čak 34 gola i ubedljivo su najporoznija odbrana u prvenstvu.
Osim kriterijuma zvanog „broj timski primljenih golova“ na osnovu kog je i kreirana ponuda za glasanje odnosno njen redosled, iz timova koji imaju po jednog kandidata smo izabrali onog standardnijeg, odnosno sa većom minutažom. Izuzetak je napravljen kada je u pitanju Crvena zvezda zbog toga što je Maksimović proveo više vremena na terenu (979 minuta) od Jovanovća (701 minut) ili Spajića (361 minut), ali je takođe Jovanović štoper sa kojim je Zvezda pobedila na 8 od 9 utakmica na kojima je nastupao. Imajući ovo u vidu, kao i izglasavanje kandidata na našoj Facebook stranici odlučeno je da Jovanović bude Zvezdin kandidat za najboljeg štopera.

Kandidati za najboljeg štopera jesenjeg dela prvenstva:

Klikom na ime svakog od kandidata možete pristupiti statističkim parametrima i na taj način olakšati sebi ukoliko još uvek niste sigurni kome će otići vaš glas. Važno je napomenuti da će dva fudbalera sa najvećim brojem vaših glasova ući u idealni tim jesenjeg dela prvenstva.
Glasajte u anketi koja se nalazi sa leve strane. Anketa će biti aktivna sve do 29.01.2012. 23:59h kada ističe rok za izbor najboljeg štopera jesenjeg dela prvenstva.

Komentari