Top11 jesen 2013. Ofanzivni vezni

Glasanje za najbolji tim JSL je u punom jeku, za sada smo dobili sedam od ukupno jedanaest startera idealnog tima lige po Vašem izboru.

Do sada smo vašim glasovima dobili golmana i odbranu “Utakmicinog” najboljeg tima jeseni. U pitanju su: Dejan Ranković – golman Slobode, Vladimir Jašić – desni bek i kapiten Voždovca i Nikola Mijailović – levi bek Crvene zvezde, štoperski tandem čine Goran Dragović iz Voždovca i Slobodan Vuković iz Novog Pazara. Najbolji zadnji vezni lige po Vašoj oceni su, sasvim očekivano kapiteni Partizana i Crvene zvezde: Saša Ilić i Nenad Milijaš. Fudbaleri koji su prepoznatljivi po svojim ofanzivnim svojstvima, u postavkama svojih timova prethodne jeseni najčešće su bili deo “rušilaca” protivničke igre. Uprkos godinama, glasinama o nesportskom životu i mnogim sličnim polemikama, bez dvojice pomenutih teško je zamisliti sastave naša dva najtrofejnija kluba. Ta činjenica možda govori više o stanju domaćeg fudbala nego o bilo čemu drugom.

Iza ubedljivo najglasanijeg dvojca su Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda) i Emir Lotinac (Novi Pazar).

Elem, idemo dalje, na redu je glasanje za ofanzivnog veznog, odnosno “desetku”, budući da je ta pozicija najčešće rezervisana za jednog u timu broj kandidata je 17, činjenica je da u JSL ima 16 timova, te bi trebalo da ima i isto toliko kandidata, ali izuzetak je načinjen u slučaju Vojvodine, tima koji je igrao u omiljenoj formaciji Jelen superligaških trenera 4-3-3, ali ofanzivnija varijanta, sa jednim zadnjim veznim (Radoja) i dvojicom pakera (Vranješ i Poletanović).

Kandidati su (nabrajamo ih u tandemima iako je izbor pojedinačan):

Miloš Jojić (Partizan)

Miloš Ninković (Crvena zvezda)

Miloš Lepović (Jagodina)

Saša Stojanović (Radnički Niš)

Marko Poletanović i Ognjen Vranješ (Vojvodina)

Dejan Rusmir (Novi Pazar)

Igor Matić (Čukarički)

Vladimir Torbica (Spartak)

Srđan Dimitrov (Napredak)

Milan Gajić (OFK Beograd)

Danilo Sekulić (Voždovac)

Radovan Krivokapić (Radnički 1923)

Šohej Okuno (Sloboda)

Vladimir Radivojević (Javor)

Rade Krunić (Donji Srem)

Andrija Luković (Rad)

 

 

Komentari