Treći put u Nišu: Promocija košarke u kolicima

Po treći put Niš je ugostio košarkaše u kolicima, kako bi građanima promovisao tu veštinu. Nedelja je bio dan kada su svi zainteresovani imali prilike da se upoznaju sa igrom ali i pravilima košarke u kolicima.

Već treći put u OŠ Duško Radović okupili su se košarkaši u kolicima kako bi promovisali ovaj sport. KKK Singidunum i KKuK Tigar odigrali su utakmicu u kojoj je slavio KKK Singidunum rezultatom 62:28. Iako u ovom meču rezultat nije bio u prvom planu, već druženje i promocija sporta.

Nakon meča “ljuti” protivnici družili su se uz piće

Generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, Dušan Projović zahvalan je učesnicima koji su se okupili u nikada većem broju.

Zahvalio bih se košarkašima oba tima, kao i svim gostima na meču, koji su ove godine upriličili događaj. Počeo je Projović i potom dodao: Košarkaši u kolicima zaslužuju svu pažnju i poštovanje, oni su iskreni ljubitelji košarke, koji ovo rade iz ljubavi. Zbog toga ćemo i naredne godine organizovati promotivnu utakmicu uokviru 3×3 basket tura kako bismo još više probudili svest građana i na kraju pomogli osnivanje košarkaškog kluba u kolicima i u Nišu. Pa da svi zajedno i u zvaničnim mečevima bodrimo ove hrabre momke velikog srca – rekao je Dušan Projović.

Treba napomenuti da je košarkaški savez regiona istočna Srbija najaktivniji u inkluziji osoba sa invaliditetom u svet košarke.

Komentari