Treneri saglasni u jednom – Čeka nas veliki spektakl

Pred plejof seriju između Crvene Zvezde i Partizana, održana je konferencija za novinare na kojoj je ispred ABA lige prisustvovao Roman Lisac te treneri i kapiteni beogradskih rivala, Dejan Radonjić i Luka Mitrović ispred Crvene Zvezde i Dule Vujšević i Dragan Milosavljević ispred Partizana. Serija počinje sutra, a prednost domaćeg terena pripada Crvenoj Zvezdi.

V i R

Prvi je govorio Roman Lisac koji se osvrnuo na 14. godina postojanja regionalne lige i istakao zadovoljstvo učinjenim do sada. Lisac se osvrnuo na činjenicu da je ove godine regionalna liga sjajno medijski propraćena.

“Najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu, jer derbi predstavlja deo tradicije ovog grada, a tradicija je lepota koja se čuva. Zvezda je blagi favorit, ali kad je sport u pitanju pretiti Partizanu i tvrditi da će sledeće godine da se igra Evoliga nije pristojno. To se ne radi. Daćemo svi sve od sebe i videćemo koji će efekti biti. Igranje na tri dobijene utakmice smanjuje efekat nekog velikog iznenađenja i sigurno da je taj sistem pravedniji nego da se igra samo “fajnal-for” i da se ogroman ulog stavlja u jednu utakmicu. Dobro se poznajemo, imamo dovoljno iskustava da ne pravimo iznenađenja koja bi bila veća za nas nego za protivnika. Očekujem da uslovi za igru budu regularni i da kad počne utakmica najvažniji faktor budu igrači, ko ima raspoloženije igrače pobediće. Uradli smo više nego što su neki očekivali. Možda bi neko bio zadovoljan i ovim, ali mi nismo. Idemo u te utakmice da damo svoj maksimum i da u davanju najboljeg od sebe budemo savršeni”, rekao je trener Partizana, Dule Vujošević.

“Prvi put se igra na tri pobede. Partizan je tokom sezone uspeo da formira i kompletira tim i da dobrom serijom dođe do polufinala ABA lige. Dodatno su se pojačali dovođenjem plejmejlera Akojona. Očekuje nas velika borba, spremno i u pozitivnom ambijentu dočekujemo seriju zbog igara u rezultata ove sezone. Odigrali smo tri utakmice ove sezone, dve dobili, jednu izgubili. Prednost domaćeg terena znači i verujem da će nam to biti podsticaj da sutra pobedom otvorimo seriju”, rekao je Dejan Radonjić, strateg crveno-belih.

Na pitanje novinara kako protiv Mačvana, Radonjić je odgovorio : “Partizan је kvalitetan tim na svim pozicijama i nećemo moći da pobedimo samo ako zaustavimo Mačvana”.

 

Komentari