U oktobru startuje Kafanska liga

“U blizini današnje Botaničke bašte, srcu starog Beograda, postajala je jedna prava boemska kafana. U njoj se svake večeri okupljao krem tadašnje srpske kulture i sporta. Bila je to “Sablja dimiskija”, kafana u kojoj su često uživale i legende srpskog fudbala – Aleksandar Tirnanić i Blagoje Marjanović. Tirke i Moša su živeli za fudbal, kafane, provod… Sedeli su sa pesnicima i političarima, igrali karte, razmenjivali ideje o novom srpskom fudbalu, prepričavali “muške priče”, šarmirali dame, ali i uživali u dobrom pivu i jakoj hrani.”

aaaaaaaaaaa

 

Danas su tu neke nove kafane, prepune stolova punih boema. Pre više od dve godine za jednim od njih nastao je i jedan zanimljiv blog o fudbalu i kafani. Malo zbog piva i vina, malo zbog bivšeg predsednika Partizana, Dragana Đurića i njegove čuvene rečenice “Ma to su kafanske priče”, njegovi osnivači ga krstiše imenom “Kafanski selektor”. Baš kao Moša i Tirke nekada, “kafanski selektori” danas žive za fudbal, kafane, provod… Pod parolom “Za fudbal uvek spremni, kafani ništa manje verni”, pokrenuše i fudbalsku ligu. Od kafanskih selektora. nastade i Kafanska liga.

Kafanska liga Beograda

Pred nama je početak prve po redu sezone Kafanske lige Beograda u malom fudbalu. U premijernoj sezoni KLB-a za titulu najbolje boriće se ukupno 10 ekipa. Pozivamo Vas da se priključite našem takmičenju i u 18 kola lige možda baš upravo Vi podignete šampionski pehar.

– Početak KLB-a je planiran 18. oktobar 2015. godine;

– Igra se po principu svako sa svakim, sa revanš utakmicom, podeljene u dve polu sezone (18 utakmica za svaku ekipu) ;

– Sve utakmice se igraju u balonu za fudbal “Brazil”

– Sve mečeve sude arbitri Fudbalskog saveza Beograda;

– Svaka ekipa prijavljuje minimum 8, a maksimalno 15 igrača sa matičnim brojevima;

– Svaka ekipa će na našem sajtu dobiti svoju stranicu gde će se posle svakog kola ažurirati statistika svih igrača (golovi, kartoni) ;

– Igra se 4+1, lopta „petica“;

– Utakmice se igraju nedeljom u večernjim terminima (19-22h);

– Obezbeđen je veliki broj medijskih odnosno tehničkih partnera

– Obezbeđene su robne i novčane nagrade za najbolje ekipe i pojedince.

dasdsadsadasd

Kafansku ligu Beograda organizuje blog o fudbalu www.kafanskiselektor.com u saradnji sa Sportskim udruženjem “Selektor” (u postupku osnivanja). uz podršku mnogobrojnih prijatelja, sponzora, medijskih i tehničkih partnera, kao i bivših fudbalera. Izveštaji o takmičenju povremeno će izlaziti na RTV Studio B, odnosno u emisiji „Vreme sporta i razonode“ (Radio Beograd 1) kao i na sajtovima: hotsport.rs, sportskacentrala.com, kafanskiselektor.com, srbijasport.net, atastars.rs, utakmica.rs,  butasport.rs.

PROMOTERI KLB-a su:  Jelena Čanković (ŽFK Ferencvaroš), Anica Plećić (ŽFK Sloga), Marko Pršić (KMF Ekonomac), Milan Bubalo (FC Pattaya United), Vladimr Rodić (FK RAD)

 KOTIZACIJA IZNOSI 48.000 RSD I MOŽE SE PLATITI U VIŠE RATA. ROK ZA PRIJAVU EKIPA JE 15 AVGUST, A ZA UPLATU KOTIZACIJE 1 OKTOBAR 2015. GODINE.

KONTAKT OSOBE:

065/ 878 32 73 (Nenad)

064/289 20 66 (Stefan)

064/573 35 76 (Jelena)

http://kafanskaliga.kafanskiselektor.com/

Komentari