u21 Baraž: Srbija – Engleska

U baražu za Prvenstvo Evrope igrača do 21 godine, Srbija će igrati protiv Engleske. „Orlići“ su u furioznim finišom u svojoj četvrtoj grupi – remijem u Danskoj i ubedljivom pobedom protiv Makedonije, obezbedili doigravanje. Englezi su takođe bili prvi u svojoj grupi 8. a za kraj su savladali Norvešku 1:0.

Mečevi će biti odigrani od 12. do 16. oktobra, prvi meč se igra u Engleskoj.

Kada su u pitanju Englezi, neminovno je podsećanje na 2007. godinu i prvenstvo mladih odigrano u Holandiji. Dve reprezentacije su se susrele u trećem meču u grupi, Srbija je sa dve pobede tada već obezbedila polufinale, dok je „Albionu“ vredela samo pobeda za prolaz dalje. Protiv rezervista Srbije do trijumfa su i došli, ali pamti se gol engleskog napadača Derbišajera koji je postignut dok je Slobodan Rajković ležao povređen, ostrvljani su prenebregli fer – plej.

Engleska je jedina selekcija do 21 koja se učestvovala na prethodna tri uzastopna šampionata, a već godinama ih sa klupe predvodi legendarni Stjuart „Psiho“ Pirs, legendarni levi bek Notingem Foresta i Engleske. Pirs je ove godine na Olimpijskim Igrama bio selektor Velike Britanije, a popunjavao je mesto selektora „Albiona“ nakon odlaska Fabija Kapela, do preuzimanja tima od strane Roja Hodžsona.

Ostali parovi baraža:

Španija – Danska

Italija – Švedska

Češka – Rusija

Slovačka – Holandija

Nemačka – Švajcarska

Francuska – Norveška

Komentari