U21 kvalifikacije za EP: Derbi mečevi na Islandu i u Švajcarskoj

Danas je na programu većina mečeva u sklopu kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2015. za igrače do 21 godine, koje će se održati u Češkoj. Očekuje nas mnoštvo zanimljivih susreta, ali i dva derbija, mečevi koji bi direktno mogli da odluče o prvoj poziciji u grupi, iako ima još dosta da se igra.

U grupi 3, sastaju se Gruzija i Škotska, odnosno Slovačka i Luksemburg. Holanđani, koji su bili neprikosnoveni u prva tri kola, danas će biti slobodni. Škoti će imati težak zadatak, na nezgodnom gostovanju u Gruziji, dok bi Slovaci trebalo da imaju lak posao protiv slabašne ekipe Luksemburga. Za Škote i za Slovake pobeda u ovom meču mora biti imperativ, ukoliko žele da ostanu u igri za plasman na EP.

13.00h Gruzija – Škotska
19.00h Slovačka – Luksemburg

U grupi 4, igra se samo jedan meč. Španija će na svom terenu dočekati reprezentaciju Mađarske, koja je porazom od Austrije na svom terenu u prošlom kolu, svoje šanse za prolaz dalje svela na minimum. Španija koja ima stopostotan učinak, apsolutni je favorit u večerašnjem meču, dok Mađarima preostaje da se nekom senzacionalnom pobedom, vrate u život i zakomplikuju stanje u ovoj grupi, što neće biti nimalo lak zadatak

22.00h Španija – Mađarska

U grupi 5 sastaće se Letonija i Ukrajina, odnosno Švajcarska i Hrvatska. Meč između Letonaca i Ukrajinaca i neće imati neki veliki rezultatski značaj, barem kada je plasman u Češku u pitanju, pošto su šanse za prolaz ove dve ekipe u domenu teorije. Za razliku od tog meča, susret između Švajcarske i Hrvatske, mogao bi da ima veliki značaj. I jedni i drugi imaju sve pobede (Hrvati su odigrali meč više), i nijedna ekipa još uvek nije primila gol. Večerašnji duel mogao bi da nagovesti ko će biti prvi u grupi, iako ima još dosta da se igra.

14.00h Letonija – Ukrajina
18.30h Švajcarska – Hrvatska

U grupi 9, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija, sastaju se Belgija i Italija. Belgijanci su odlično startovali, imaju talentovanu ekipu, i sve četiri pobede u grupi. Italijani se ne mogu pohvaliti dobrim startom u grupi, ali zahvaljujući porazu Orlića u prošlom kolu na Kipru, imaju realne šanse da se domognu druge pozicije, za šta će im biti neophodna pobeda u Belgiji.

20.30h Belgija – Italija

U grupi 10, praktično je sve rešeno u prvih par kola. Jermenija i Kazahstan će odigrati meč za prestiž, pošto ih samo teorija održava, kada je plasman na EP u pitanju. Sa druge strane meč između Islanda i Francuske, timova koji imaju sve pobede mogao bi da odluči o prvom mestu u grupi. Iako je Island najprijatnije iznenađenje ovih kvalifikacija, Francuzi su ipak blagi favoriti.

16.00h Jermenija – Kazahstan
20.30h Island – Francuska

Da podsetimo, plasman u Plej-of obezbediće pobednici 10 kvalifikacionih grupa i 4 najbolje drugoplasirane ekipe, koje će formirati 7 parova u plej-ofu. Sedam ekipa koje budu uspešnije u plej-ofu, obezbediće plasman na EP u Češkoj.

 

 

Komentari