U21 kvalifikacije za EP: Orlići sa Severnom Irskom

Danas su na programu preostali mečevi kvalifikacija za EP 2015. u Češkoj za igrače do 21 godine. Reprezentacija Srbije sastaće se sa reprezentacijom Severne Irske. Orlići su posle poraza od Kipra od 2-1 u prošlom kolu, doveli sebe u veoma nezgodnu poziciju, kada je plasman u plej-of u pitanju, pa će pobeda biti moranje za izabranike Radovana Ćurčića, ukoliko žele da opravdaju epitet jedne od najtalentovanijih selekcija u ovom uzrastu.

Radovan Ćurčić imaće velikih problema sa sastavom za današnji meč, pošto pored povređenog Markovića i prekomandovanog u A selekciju, Matije Nastasića, neće moći da računa na usluge Uroša Ćosića i Aleksanda Pantića, koji su pocrveneli u meču na Kipru. Ipak i pored kadrovskih problema, koji su očigledni, pobeda nad Severnom Irskom, koja ima sva tri poraza u grupi, se ne bi smela dovoditi u pitanje, s obzirom da je i ovako okrnjen sastav Srbije dosta jači od gostiju. Meč se igra na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu od 18.00h.

Pored meča u Gornjem Milanovcu, danas su na programu i mečevi u ostalim kvalifikacionim grupama.

Grupa 1:

15.00h Vels – San Marino
18.00h Moldavija – Finska
19.00h Engleska – Litvanija

Grupa 2:

16.30h Rusija – Danska
17.00h Slovenija – Bugarska

Grupa 4:

15.00h Albanija – BiH

Grupa 6:

16.00h R.Irska – Rumunija
18.30h Nemačka – Farska Ostrva

Grupa 7:

16.00h Malta – Grčka
17.30h Turska – Poljska

Grupa 8:

13.00h Azerbejdžan – Portugal
17.00h Norveška – Izrael

Da podsetimo, plasman u plej-of obezbediće deset prvoplasiranih reprezentacija u grupama i četiri najbolja drugoplasirana tima. Sedam ekipa koje budu uspešnije u dvomeču plej-ofa, obezbediće plasman na EP, gde ih čeka domaćin takmičenja, reprezentacija Češke.

Komentari