Ulaznice za Lokomotivu u od utorka u prodaji

Samo dan nakon sjajne igre i ubedljive pobede nad Radničkim, Crvena zvezda Telekom sve svoje snage usmerava na prvi meč u Evroligi protiv Lokomotive Kuban. Cena karata za nivo 400 u Kombank Areni će iznositi 600 dinara, dok će u ponedeljak Crvena zvezda Telekom izdati saopštenje o cenama svih pojedinačnih karata. Takođe, važno je istaći da će od ponedeljka od 14 časova vlasnici sezonskih karata za tribinu moći da zamene svoje karte posle odluke uprave kluba da svi oni sa sezonskim kartama za tribine, u Kombank areni budu smešteni na nivou 200, odnosno u takozvanom drugom prstenu. Zamena ovih sezonskih ulaznica će se vršiti na biletarnici Marakane.

Povodom povratka u najprestižnije evropsko takmičenje nakon 14 godina i debija crveno-belih u Kombank areni medijima se obratio predsednik kluba Nebojša Čović:

-Najniža cena karte za predstojeći meč biće za nivo 400 i iznosiće 600 dinara. Prodaja pojedinačnih karata za Lokomotivu Kuban će početi od utorka ujutru i neće biti samo na biletarnici Marakane, već i na prodajnim mestima Eventim-a, a cene će biti poznate u ponedeljak. Što se tiče cena, naše kalkulacije su dovedene do toga da možemo da pokrijemo sve toškove, da ne radimo sa nekim nebuloznim profitima i što je jako važno kod Crvene zvezde je da sve mora da bude sprovedeno preko računa kluba po zakonu i knjigovodstvu. Jer, Evroliga takođe traži potpuno transparentne budžete u smislu finansijskog fer-pleja i budžete koji podležu reviziju gde dolazi revizorska kuća koja vam kontroliše poslovanje koje ste imali u toku određene sezone – rekao je prvi čovek crveno-belih i potom dodao:

– Postoje određene priče oko cena karata. Opet kažem, ne živimo mi nigde drugde nego ovde i ne sagledavamo različito situaciju. Iako su naše karte najeftinije, znali smo da će biti raznoraznih komentara baš zato što su navike koje su stečene, sticane 14, 15 godina. Ceo ovaj koncept zahteva veliku energiju, veliki rad, ali pravo da vam kažem i velika sredstva. Sa jedne strane imaš mogućnost da gledaš kvalitetnu košarku i kvalitetnu predstava u Evroligi i ABA ligi, polako doći ćemo i do trećeg takmičenja od četiri koje imamo, a to je domaća liga koja nam je isto važna. Baš kao i Kup. A druga stvar je ta da time što kupuješ kartu tako pomažeš i svom klubu. Mi jesmo siromašna zemlja i siromašan narod, shvatam da se jako teško živi, ali isto tako je standard Evrolige da do 60 odsto budžeta po finansijskom fer-pleju treba da bude napunjeno od cena ulaznica. Mi smo daleko ispod toga. Ja vam to napominjem ne kao argumentaciju, već vam kažem kakvi su standardi postavljeni.  A mi ako želimo da trasiramo put Zvezdi kao kluba koji je prisutan u Evroligi, ne samo ove godine, već i narednih godina onda te standarde postepeno moramo da uvodimo. Ponavljam vam da su naše cene karata ubedljivo najeftinije u regionu, a nismo mi jedini Evroligaš u ovoj zemlji – rekao je predsednik Crvene zvezde, a zatim još jednom podsetio na stav kluba da se ove sezone karte neće deliti:

– Svi moraju da kupe kartu. A razni komentari po raznim forumima i da li neko veruje ili ne veruje, da li navijačke grupe globalno nazvane ‘’Delije’’ kupuju karte može da dođe sam da se uveri i da vidi da svi kupuju karte. Članovi uprave sigurno kupuju karte, počevši od mene kao predsednika kluba i oko toga nemamo šta da se raspravljamo ili ubeđujemo. Vi morate da znate da nas Kombank arena sa treninzima i rekonstrukcijama košta 35. 000 evra. Tu spadaju termin utakmice, termini za treninge, naše i gostujuće ekipe koje moramo da obezbedimo, kao i rekonstrukcije određenih delova tribina. Još smo mi to uspeli da smanjimo uz pomoć Grada, Kombank arene i Republike. Evroliga takođe ima svoj standard po pitanju kazni. Mi smo prošle sezone platili kazne u vrednosti od 60.000 evra. Veoma sam zahvalan navijačima što su se oglasili saopštenjem, kazne će biti rigorozne. Ja mislim da nemamo dovoljno para i da ne treba da bacamo pare na taj način što će nam neko propisivati visoke kazne. Za svaku utakmicu u Areni imamo obavezu I da obezbedimo osiguranje od 50.000 evra za bilo koju štetu.

Predsednik KK Crvena zvezda očekuje da će duel sa Lokomotivom biti istinski spektakl:

– Ono što je meni cilj, kao što mislim i da je cilj svim navijačima Crvene zvezde je da napravimo pravi praznik u četvrtak, da napunimo Kombank arenu, da izbodrimo svoj tim i da naravno ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Uopšte neću da kukam na grupu da li je laka ili teška, jer nijedna grupa Evrolige nije laka, ali skrećem pažnju da Zvezda u sve to ulazi bez ikakvog opterećenja. Nećemo odmah da namećemo ciljeve da moramo u Top 16, da moramo među osam najboljih, ili da moramo da se plasiramo fajnal-for. Ja sam još u avgustu 2011. godine rekao da kuća ne može da se zida od krova, već da mora od temelja i da ćemo svake godine probati da rastemo. Pred nama je tada bilo pet godina, a mi smo sada ušli u, hajde da kažemo, treću godinu. Mislim da smo za dve godine uradili jako puno. Znam da su očekivanja da svake godine moraš da budeš prvi i uopšte se ne ljutim zbog toga. Ali, moramo da budemo realni jer ako brzo napravimo nešto to što je brzo biće i kuso – prvi čovek crveno-belih osvrnuo se malo i u prošlost.

– Mi smo uspeli za dve godine, od Zvezde koja skoro da nije postojala, da se ove sezone takmiči u najvišem rangu u Evropi – u Evroligi. Tu ne želim da se bavim kalkulacijama, niti bilo kakvim opterećenjima, u smislu da jurimo bilo kakav rezultat. Probaćemo da pobedimo i to pravo da se nadamo i očekujemo da pobedimo ne može niko da nam uzme. Imamo pristojan tim, kada bih ga uporedio sa drugim ekipama koje su sa nama u grupi, daleko, daleko smo ispod njih. Indeks razlike se kreće od četiri puta pa naviše. Tačno je ono što se kaže da ne igraju pare, ali je isto tako tačno i da treneri i igrači rade za pare. Naravno sezona koja je pred nama iziskuje puno napora u svakom pogledu. Moramo da obezbedimo funkcionisanje svakog pogona. Znate, lepo je videti na terenu Ristića i Tejića 95-o godište, ali verujem da tek kada se slegnu određene strasti shvatićemo da je nije lako bilo odgajiti njih dvojicu od 12. godine. Tada su oni stupili u tadašnji sistem FMP-a, sada je sve to povezano, to sve nešto košta. I ne to samo za njih, već postoji pogon svih tih mladih igrača jer naša koncepcija jeste da dođemo do tima koji je oslonjen u velikoj meri na domaćim igračima i, tako da kažem, iz domaće proizvodnje. Lepo je pričati hajde da igramo sa igračima 95-o godište i mlađima, sve je to u redu, ali zna se kakav bi onda bio rezultat. Moramo da pomirimo određene stvari da bismo napravili i rezultat, i iškolovali decu, što nije jeftino. Trošak Zvezde nije samo prvi tim, već i juniorskog tima sa 15 igrača, kadetskog tima sa 15 igrača, dva pionirska tima sa 15 igrača, odnosno škole košarke i preko 300 dece u njoj koja u određenoj meri to finansijraju preko članarine – istakao je Nebojša Čović I potom se dotakao utakmice sa Radničkim I ubedljive pobede crveno-belih.

– Zvezda je protiv Kragujevčana odigrala korektnu, dobru utakmicu. Međutim, ono što moram da naglasim važiće generalno za celu našu sezonu, a ja mislim i za budući rad uopšte u Crvenoj zvezdi. To je da nema nestrpljenja i da nema euforije. Dodao bih i treću ključnu reć – zadovoljstvo ili preveliko nezadovoljstvo i oni ne mogu da budu karakteristike sporta. Bez obzira što sport nosi tu veliku emociju i naboj. Zašto moram to da naglasim? Zato što i kada pobedimo i kada napravimo dobar rezultat, kao što je to bilo sinoć, i kada odigramo slab ne sme da bude razočarenja niti preterane euforije. Jer, ljudski je da u sportu postoji prostor da bude bolje, kao što je ljudski da u životu postoji prostor da bude gore. Prema tome nema euforije. U negativnom smislu postoji utakmica sa Širokim. Odmah je u pojedinim medijima postojalo postavljanje i smenjivanje trenera. Ja vam obećavam da ove godine uopšte nećemo da se bavimo time. Sve naše odgovore i na pozitivne, i na negativne stvari, davaćemo preko terena. Tako smo zacrtali ovu godinu i koncentrisaćemo se da svu svoju energiju, a naporna je godina, usmerimo na maksimalno konstruktivne pristupe. Što se tiče nervoze, euforije, kadroviranja, ubacivanja iz izvora bliskih, kako se to kaže, upravi, a ja znam da ti izvori možda jesu delimično bliski, ali više nisu bliski. Nismo upali u euforiju iako smo izgubili prvu utakmicu, odigrali smo tako kako smo odigrali. Naravno, niko nije lud, odigrali smo ispod očekivanja. Mi smo dobro izanalizirali razloge zašto se to dogodilo i kao što ste videli vrlo brzo se čitav klub trgao iz neke opasne letargije i nekog opasnog ponavljanja unazad nekoliko sezona koliko Crvena zvezda, slučajno ili namerno, prva dva kola gostuje. Isto tako nema euforije ni posle dobre utakmice u Laktašima i nema euforije ni posle kvalitetno, dobro odrađene utakmice u subotu, prilikom našeg predstavljanja na domaćem terenu. Ove sezone sve mora da bude stabilno i da radimo po sistemu ‘’idemo utakmicu po utakmicu’’. Okrećemo list i idemo na sledeću utakmicu koja je već u četvrtak i to u Evroligi – istakao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

Komentari