Unikaha nastavlja crnu seriju Sijene?!

Montepaski Sijena ove godine nije ostvarila nijedan trijumf, kako Džošua Karter kaže: “Našli smo pravu energiju, ali ne možemo da zabeležimo pobedu”Unikaha se sa skorom 2-2 nalazi na deobi trećeg mesta, eventualnom pobedom bi možda prešla i na drugu poziciju, ukoliko Bajern izgubi.

Ekipa Joana Plaze je, nakon dve vezane pobede, pretrpela drugi poraz u grupi C Evrolige, i to od Bajern Minhena. Bajern je do svog trećeg tijumfa došao “na krilima” Malkolma Delaneja, dok su u ekipi Montepaski Sijene najbolji bili Kelovej i Grendžer, sa 12, odnosno 14 poena. Centru tima iz Malage i bivšem igraču Barselone, Franu Vaskezu, fale još dva ofanzivna skoka kako bi ušao u top 20 skakača. Karlos Suarez je sa 18 poena i 8 skokova predvodio svoje saigrače u nedelju, kada je Unikaha na svom parketu porazila Mursiju. Tulson i Grendžer su bili odlična podrška bivšem krilu Real Madrida, ubacivši 11, odnosno 10 poena. Tim iz Malage se sa skorom 4-1 nalazi na petoj poziciji Endesa lige. Evo i izjave Karlosa Suareza pred utakmicu pete runde Evrolige: “Sve utakmice na domaćem terenu u Evroligi su duplo bitne. Moramo pobediti u ovoj utakmici, Montepaski nema nijednu pobedu, ali uprkos tome oni se uvek suprotstavljaju u svim utakmicama i to će učiniti stvari težim po nas. Moramo kontrolisati skokove i braniti Heketa, njihovog najboljeg igrača.”

Dovoljno je reći 0-4 skor, i sve je jasno… Pošto to što Strazbur nema nijednu pobedu nije neka senzacija, svi pomisle na razočaravajuće partije Montepaski Sijene. Olimpijakos je sa 80:72 slavio u Italiji, Sijena je ponovo bila “blizu” prvoj pobedi, ali je opet poražena. Tejlor Ročesti i Džo Ingliš su se po poenima izdvojili od ostatka ekipe, postigli su po 13. Momci Marka Krespija igraju dosta bolje u domaćem prvenstvu, sa skorom 4-1 se nalaze na prvoj poziciji. Ta činjenica jošuvek daje za pravo igračima Montepaskija da se nadaju čudu i prolasku u top 16 fazu. Sijena Montepaski je na svom parketu u prošlom kolu italijanske lige savladao tim Venecije, rezultatom 69:54. Otelo Hanter je u tom meču uhvatio 12 skokova, dok grupu dobrih spada još i Heket sa 9 poena i 7 asistencija. Marko Krespi se nada “buđenju” svojih momaka i prvoj pobedi: “Idemo u Malagu kako bi nastavili naš razvoj. Unikaha se identifikuje sa intenzitetom svojih igrača. Oni su veoma agresivni na terenu i veoma jaki što se tiče ofanzivnih skokova. Spenser Nelson je i dalje povređen, on je klučni igrač za nas, ali u ovom vanrednom trenutku, moj tim traži i pokušava da pronađe nove opcije za rešavanje našeg problema”.

Komentari