UO FK Rad podneo ostavku

U nizu problema, još jedna obeshrabrujuća vest stiže iz banjičkog Superligaša, Upravni odbor tog kluba podneo je ostavku i javnosti se obratio saopštenjem.

Saopštenje Vam prenosimo u celosti:

“Upravni Odbor FK RAD Beograd, obaveštava fudbalsku javnost da su na današnjoj sednici svi članovi Upravnog Odbora podneli neopozive ostavke na članstvo u Upravnom Odboru i dali ih na usvajanje Skupštini kluba kao najvišem rukovodećem organu, koja je zakazana za sredu 06.11.2013.

Do ovakve odluke članova Upravnog Odbora došlo je zbog dešavanja u, i oko kluba u prethodnom periodu, koji nikako ne mogu pozitivno uticati na dalji rad i funkcionisanje kluba, te održavanje pozitivnog imidža koji je u prethodnim godinama FK RAD Beograd imao. Bez obzira, na sve napore koji su činjeni u smislu stabilizacije kluba, članovi Upravnog Odbora smatraju da nisu u stanju da se nose sa novonastalom situacijom.

Kao što je klub prethodnu deceniju funkcionisao, te obaveze prema svojim poslovnim partnerima i saradnicima servisirao na vreme, tako je i sada ideja bila da se započeto završi zaključno sa februarom sledeće godine. U navedenom periodu, bilo bi dovoljno vremena da se zainteresovani za preuzimanje kluba uvedu u posao, problematiku i funkcionisanje kluba, pripreme i organizuju za veoma ozbiljan i odgovoran posao koji ih čeka, kao i da se izmire obaveze koje su preuzete prema dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Međutim, u razgovorima sa zainteresovanima za preuzimanje kluba, a posebno sa predstavnicima navijača, došlo je do različitih mišljenja i stavova, jer su isti bili izrčiti u nameri da se preuzimanje kluba izvrši u najkraćem mogućem roku.

Shodno svemu gore navedenom, a u cilju očuvanja pozitivne atmosfere oko kluba, ovakva odluka članova Upravnog Odbora je bila jedina moguća! Takođe, na današnjoj sednici UO prihvaćena je ostavka dosadašnjeg generalnog direktora G-dina Nenada Popovića i na njegovo mesto imenovan vršilac dužnosti generalnog direktora G-din Čedomir Đoinčević.

Odlazeći Upravni Odbor želi svu sreću FK RAD Beograd u budućnosti, sa željom da svoje rezultate podigne na još viši nivo.

S poštovanjem,

Upravni Odbor

FK RAD Beograd

U Beogradu, 01.11.2013.”

Komentari