Uspešan izlet Spartaka

Daleko na severu Bačke, u maniru karakterističnom za mirne Vojvođane, fudbaleri Spartaka se pripremaju za nove izazove. Buran prelazni rok – to je nepoznata reč u Subotici. Odlaze samo oni za koje pristignu ponude koje se u osiromašenom srpskom fudbalu ne mogu odbiti, ili pak momci koji nisu bili dovoljno korišćeni u igri, kakav je slučaj sa Makedoncem Đurđevićem. On će se kaliti u Zvijezdi iz Gradačca. Iz istog kluba sa kojima „Golubovi“ imaju odličnu saradnju došao je golman Nikola Mirković, momak koji je svojevremeno iako golobrad, briljirao na golu kruševačkog Napretka, ali i tokom stažiranja u gradu na obroncima Majevice. U slučaju da reprezentativac Branimir Aleksić ode za unosnom ponudom, mreža Subotičana ostaće sigurna, jer šansu očekuju Stijaković ali i mladi novajlija Ićitović.

Dobru saradnju Spartak ima i sa Palićem, Srpskoligaš iz subotičkog komšiluka je odlična baza za razigravanje talenata. Upravo odatle se vratio Nebojša Mezei, a upravo se taj 21 godišnjak istakao u duelima protiv Debrecina.

Debrecin je tim koji beleži zaista respektabilne rezultate, šest titula u poslednjih osam sezona su pokazatelj dominacije u prvenstvu, a količina bodova koju su „Železničari“ doneli mađarskoj fudbalskoj ligi je respektabilan za sve evropski nastrojene Jelen Superligaše. Dva tima koje vezuje panonska ravnica odigrali su prijateljski dvomeč u gradu poznatom po ljutim kobasicama.

Dvomečom Debrecina i Spartaka, srpski tim može biti zadovoljan, u prvom meču – rezervisanom za prvotimce, za Spartak su igrali: Aleksić, Kovačević, Bratić, Goran Adamović, Antonić, Popara, Puškarić, Torbica, Čović, Novaković, Milivojev, u igru su ušli Ićitović, Damjanović, Nosković, Šarac i Vojvodić. Gol je postigao Dino Šarac.

Minimalan poraz, golom u poslednim minutima meča je odličan za prvi meč u novoj godini.

Rezervisti su osvetlali obraz u drugom meču: Stijaković, Farkaš, Kunc, Jocić, Mezei, Ljubenović, Antonić, Antonijević, Veselinović, Rudić, Branković, ali i  Jondić, Đorđević i Ićitović su savladali domaćina sa 3:2, a golove su postigli gorepomenuti Mezei (2) i Đorđević.

Tim koji je jesenas pod komandom Petra Kurćubića zaigrao kao preporođen i sa dna se podigao do šeste pozicije u prvenstvu, savladavši Crvenu zvezdu i otkinuvši bod Partizanu je nagovestio velike mogućnosti. Lopta se zakotrljala u Subotici, a nakon snega će se videti koliko Spartak može. U Mađarskoj su imali uspešan izlet, a videćemo da li će “Golubovi”  u Srbiji imati jednako dobar uzlet.

Komentari