Uspešna jesen za OFK Hajduk iz Kule

Mnogo problema zadesilo je Kulu i ljubitelje fudbala iz tog grada u ovoj godini, od svog prvog ulaska u elitni rang takmičenja Hajduk iz kule nikada nije napuštao društvo najboljih, do 2013 godine, takav uspeh pored kuljana u Srbiji su ostvarili samo Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina. Zato “mali” klub iz Kule sa pravom nosi etiketu “Ponos ravnice“. 2013 godina ipak bila je više nego što su u klubu mogli da podnesu, klub je zbog finansijskih poteškoća napustio Jelen Superligu i odustao od daljeg takmičenja, nakon čega je usledilo raspuštanje prvog tima.

Hajduk je ipak nastavio da živi, danas boje ekipe iz Kule sa ponosom nose omladinci i kadeti kluba, koji dobrom igrom “guraju” kroz prvu polu-sezonu.

-Ponosan sam na to što radim sa tako talentovanim dečacima, radim sa sa veoma mladim igračima, svi su dosledni i redovno prisustvuju treninzima. Imaju veliki motiv i želju  za napretkom. Igrom u klubu otvara im se put ka opismenjivanju i stasavanju u odlične fudbalere. Plan omladinske škole je od starta bio, da igraci uče prve sigurne korake, gde plasman na tabeli nije stavljan u prvi plan, već oprezan rad i velika pažnja kako sa moje strane tako i Baćka Šćepanovića mi nosimo odgovornost konsolidovanja ekipa, gde sve generacije do same omladinske selekcije imaju isti plan i program rada i učenja. Rekao je trener pionirske selekcije Ranko Delić.

I ako se radi o mlađim kategorijama, igrači su pokazali veliku borbenost i kvalitet u završnici, najbolji strelci Danilo Janković iz kadeta ( sa 7 golova) , Dejan Juhik ( 11) i Nemanja Drinić ( sa 7) iz pionira nadaju, još boljem plasmanu obe generacije u narednoj polusezoni.

Solidne partije pružaju i omladinci, koji godinu završavaju na sedmom mestu sa 32. boda.
Fudbaleri koje predvodi Milan Vujaković, već se pripremaju za naredne izazove, najstarija selekcija Hajduka vredno radi na terenima vašarišta, kao i stadionu Hajduka, dosta se radi i u zatvorenom prostoru.  Vujaković navodi da “Zavisti i netrpeljivosti, nema mesta u timu”
Veliki trud ulaže se ne samo u omladinsku selekciju već istim žarom i ljubavlju se radi sa svakim igračem u klubu.

Šef omladinaca osvrnuo se i na planove u prolećnom delu sezone:
-Za proleće je u planu par prekomandi stasalih igrača iz kadeta u omladince, nadamo se i nekom pojačanju. Naravno osvajanje bodova i u gostima, istim intezitetom kao što smo do sada “kod kuce” pobeđivali. Okupljanje je 20. januara 2014. godine. Pa neka nam je sa srecom Rekao je za kraj Vujaković.

(Foto: https://www.facebook.com/ofkhajduk)

Komentari