Užičani spremni za novu sezonu

Fudbaleri užičke Slobode odradili su jednomesečne pripreme na Zlatiboru i u Užicu. Kostur tima, kome je prošle sezone za dlaku izmakla Evropa, je sačuvan. Od standardnih prvotimaca ekipu su napustili golman Darko Božović (Zob Ahan-Iran), Roberts Omega (Smederevo), Frensis Bosman (Ravan Baku-Azerbejdžan), Vojislav Vranjković i Didije Tajo. Sa druge strane redove užičkog superligaša pojačali su golman Dejan Ranković (36 godina), odbrambeni igrači Darko Lovrić (31 godina) i Milan Ilić (25 godina) i u sredini terena Duško Stajić (30 godina), Zoran Knežević (25 godina) i Miloš Janićijević (23 godine). Do kraja prelaznog roka je ostalo još 24 dana tako da se može očekivati da će se pogonu priključiti još jedan ili dva igrača.

Ekipa Ljubiše Stamenkovića Piskavca odigrala je nekoliko pripremnih mečeva. Zabeležene su pobede protiv: Donjeg Srema 2:1 (2:1), kiparskog Paraliminija 3:2 (1:1) i Dinama iz Minska 2:0 (0:0). Nerešeno je bilo protiv: Voždovca 1:1 (1:0), Bežanije 1:1 (1:0). Porazi su zabeleženi protiv: Rada 1:2 (0:0), Napretka 0:4 (0:3), Zlatara 0:1 (0:0) i Metalca 1:2 (0:0).

Ono što je evidentno je da je forma značajno podignuta na takmičarski nivo, da su se novajlije dobro uklopile u ekipu i da nas čeka veoma zanimljiv duel prvog kola na Begluku 11. avgusta protiv subotičkog Spartaka.

foto: srpskistadioni.in.rs

Komentari