Vaterpolo kupovi: Određen žreb

Baraž za Vaterpolo Evroligu unosi mnogo apsurda u najkvalitetnije kontinentalno takmičenje još i pre samog početka. Mnogi kvalitetni timovi će voljom žreba, zbog loše osmišljenog sistema takmičenja već u narednom mesecu ostati izvan evrokupova, samim tim će i takmičenja izgubiti draž.

Za plasman u Evroligu ostalo je još četiri mesta, a srpski timovi su kroz sito kvalifikacija izborili najbolje startne pozicije pred doigravanje.

Pro Reko – Crvena zvezda

Radnički – Vuljagmeni

Solnok – Primorje

Oradea – Sintez

Prvi dueli su na programu 26. oktobra, a revanš je zakazan za 9. novembar.

Bez sumnje, sudar divova prestavlja duel: Crvena zvezda – Pro Reko, dakle prvak iz 2012. ili prvak iz 2013. godine neće se naći u borbi za trofej 2014. godine.

Radnički Kragujevac je osnovan prošle godine, a u vitrinama već ima jedan trofej, iz LEN Kupa. Ovu godinu su počeli obećavajuće, nakon odličnih partija u kvalifikacijama, prvo učešće u elitnom takmičenju će pokušati da izbore protiv grčkog Vuljagmenija.

Drugi duel, ništa manje uzbuđenja na pomolu, Primorje (Rijeka) – Solnok.

Najbolji rumunski klub Oradea, iako je svoju kvalifikacionu grupu okončao na prvom mestu, neće imati lak posao protiv Sinteza, tim koji smo imali prilike da vidimo prethodne nedelje na Tašmajdanu.

 

Evrokup:

Vojvodina je takođe juče dobila rivale, biće u grupi “C” koja se igra u holandskom Utrehtu, osim domaćina, igraće sa Primorcem iz Kotora i francuskim Monpeljeom, ovo je kompletan žreb:

Grupa “A”, Valeta, Malta: Valeta, Dinamo Moskva, Tbilisi, Sete 

Grupa “B”, Napoli: Napoli, Spartak Volgograd, Monpelje, Steaua

Grupa “C”, Utreht: Utreht, Primorac, Vojvodina, Nica

Grupa “D”, Zagreb; Mladost, Marsej, Šturm, Jadran

Komentari