Večeras u ponoć “mali praznik” za ljubitelje NFL-a

Superbol XLVIII “Mitlajf” novi stadion Nju Jork “Džajantsa”, sastaju se Sijetl “Sihoks” i Denver “Bronkos”. Stadion se nalazi na Brodveju i kako to samo Amerikanci umeju da organizuju sve je na vrhunskom nivou. Publiku će zabavljati Bruno Mars i Pepersi. Zarada od ovoga događaja je neverovatna, a minut reklame vredi “suvog zlata”, tačnije 2,7 miliona dolara za 30. sekundi. Prosek gledanosti prelazi 150. miliona kada su domaći gledaoci u pitanju.

Sastaju se najbolja odbrana lige Sijetl i najbolji napad lige Denver. Na obe strane izdvajaju se neka imena.

Ričard Šerman kornerbek. Odlikuje se brzinom, odličnom anticipacijom. Imaće zadatak da zaustavi Demariusa Tomasa. Na taj duel treba posebno obratiti pažnju.

Drugo ime je fantastičan Maršal Linč, nezaustavljivi raningbek Sijetla. Ove godine je odigrao monstrouzno. Ako je Rasel Vilson (kvoterbek) volan auta, a hvatači (Dag Bolving i Golden Tejt) točkovi, Onda je jasno da je Linč motor ekipe. Izuzetno snažan, brz i okretan. Ako je verovati legendi kada Linč na utakmici pretrči 100. jardi Sijetl ne gubi. Ima sopstveni “Bist mod” kada po nekoliko igrača nosi na sebi. Uostalom uverite se sami.

http://www.youtube.com/watch?v=jy88YBdd4vM&width=610

Sa druge strane Pejton Mening, da li je ili nije najveći kvoterbek svih vremena. Ova sezona kaže da jeste. Oborije je rekorde bačenih TD i bačenih jardi i to sve do trideset sedme godine. Ipak da sezonu završi bez prstena to nije to. O njemu kruži zanimljiva priča da potpisuje saigračima dresove u svlačionici, jer veruju da je to zadnja šansa da dobiju autogram legende. Ruku na srce ima odbrambeni bedem koji mu omogučuje sjajne pasove. A pomenuti hvatač Demarijus Tomas ima više hvatanja ove sezone nego svi hvatači Sijetla zajedno.

Denver ima i najboljeg kikera lige i rekordera po najdužem pogođenom šutu u istoriji lige, Mata Pratera.

Sve ovo je uvertira za izuetnu predstavu večeras, Očekuje nas pravi mali rat na terenu. Na papiru je Denver blagi favorit, ali na terenu ga nema.

Svi ljubitelji NFL-a moće da prate “Superbol” na Fox i Fox HD, kanalu sa originalnim kometatorima i reklamama.

Komentari