Velika NBA zvezda čeka Partizan: Crno-beli gosti Tonija Parkera tokom vikenda

Francuski košarkaš i prava legenda NBA lige za vikend će ugostiti košarkaše Partizana. Prvotimci crno-belih u petak putuju za Pariz, odakle će uhvatiti let za svoju konačnu destinaciju, Monpelje. Gde će u drugoj po veličini hali u Francuskoj biti odigran turnir. Međunarodnom turniru će prethoditi Gala utakmica između tima Tonija Parkera i francuske ekipe Pariz Levaloa, koja nastupa u Pro A ligi.

Foto: appartcitycup.com

Smatrajući Partizan za jedan od najboljih košarkaških klubova u Evropi. organizatori smatraju da svojim kvalitetom i renomeom Partizan može da doprinese atraktivnosti ovog turnira, navode organizatori.

Ne idemo u kompletnom sastavu i u odnosu na sastav turnira mogli bismo da izgledamo i bolje, ali iz dobro poznatih problema nismo kompletni. Prvo, ta dva potencijalna stranca nema, a drugo, u jednom sudaru Milutinović je povredio prst, koji mora da bude imobilisan izvesno vreme. Bezbradica još uvek nije u stanju da trenira punom snagom, jer ima upalu ligamenta na ramenu. Tako da nam je na već neki manji fond igrača svako odsustvo dodatno bolno. Ali važno je da budu prisutni oni koji su tamo. Prvi put nastupa Murić. Veoma sam srećan što je došao u Partizan i njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu, – objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević i potom dodao:

– Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan. Mi smo ovih godina u saradnji sa Vestermanom, Lovernjom i Daloom došli do igrača koji su vrlo talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje. Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne treba da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke, jasan je bio šef struke kluba iz Humske.

Partizan NIS u polufinalu igra protiv Orteza (15,30), a u drugom polufinalu se sastaju Asvel i Barselona (17,30). Finale turnira zakazano je za nedelju, 21. septembar sa početkom u 15,30 časova, dok je Gala utakmica u 17,30 časova.

Crno-beli u Francusku idu u sledećem sastavu: Tepić, Dalo, Gagić, Kuzeloglu, Šalić, Andrić, Milutinović, Marinković, Murić, Bogdanović, Milutinov, Aranitović, Glišić. 

Komentari