Vraćamo košarku gde joj je mesto: Njima treba organizovati paradu u Srbiji

Srbija je u finalu! Srbija je već sada za nas šampion. Naši košarkaši otpraćeni su u Španiju kao pokojnici, od kojih se očekivalo da naprave podvig i plasiraju se u drugu fazu takmičenja, a posle šta bude. Kompletna javnost nije davala šansu za više od prolaska grupe. Oni su pokazali od čega su satkani. Pokazali su jedinstvo, pokazali da su porodica!

Srbija je izgubila nekoliko važnih šrafova tokom priprema, nekoliko igrača propustilo je SP zbog povrede, stručnjaci u Srbiji kako su se povrede gomilale tako su otpisivali našu reprezentaciju. Da bi nakon otkaza Nedovića, stručnjaci sa socijalnih mreža rekli da Srbija nema ni selektora, ni tim za prolaz u drugu rundu takmičenja.

Tačno je, Srbija nema zvezde u timu, Srbija ima porodicu, koja na terenu izađe kada je potrebno i da sve od sebe. Svaki igrač ima svoj zadatak, da li je to odbrana, ili koš u presudnom trenutku. Kada milioni Srba sede zakucani ispred televizora i gledaju u nadi, gledaju sa strepnjom, hoće li lopta u koš, hoće li Srbija ići dalje. Ono što Srbija ima, jesu igrači koje poštuje čitav svet, svaki protivnik protiv koga je Srbija igrala na ovom Svetskom prvenstvu sa poštovanjem je istrčao pred orlove, iako su znali da ovaj tim nema zvezde, znali su da ono što ima Srbija, je jedinstvo, slogu, igrače koje sa klupe predvodi veliki gospodin, doktor košarke Saša Đorđević, koji se nikada sa velikih takmičenja, ni za igračkih dana, a jasno je stavio do znanja, da će tako biti i u trenerskim, kući neće vraćati bez medalje.

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva, protivnik je Amerika, koja isto poput nas, ove godine nema velikih zvezda, ali je sačinjena od mladih igrača koji se srcem bore za svoj grb. Šta god naši mladi momci uradili u finalu, u Srbiji će ih dočekati kao heroje. Jer oni to i jesu, to su i zaslužili svom prikazanom igrom. A mi dragi građani, trebamo se stideti jer smo ove velike ljude u Španiju poslali kao pokojnike, a dočekaćemo ih kao heroje, ali dobro, naučili smo za sledeći put. Srbija se u potpunosti vraća u devedesete, najbolja potvrda za to je košarka.

Dokle da nam ne verujete, ne znam zbog čega se radujete, ovo je u potpunosti normalna situacija. Pokušavamo da vratimo košarku na svoje mesto, – rekao je Muta Nikolić posle meča sa Francuskom.

Komentari