Vujošević: Da su okolnosti bile drugačije plasirali bismo se među osam najboljih

Duško Vujošević je nakon pobede nad Žalgirisom iskazao delimično zadovoljstvo:

– Pobedom sam zadovoljan, donekle i igrom. Počeli smo dobro, a zatim se previše opustili što je posledica gubljenja straha. Neki igrači su želeli da se na jeftin način dopadnu publici, izgubili smo prednost i vratila nam se nervoza – počeo je Vujošević.

Zatim se  okrenuo protivniku i navijačima:

Žalgiris je dobra ekipa, pokazali su određeni nivo intenziteta, želeli da časno izgube, igrali odbranu, tražili tajm-aute…Nisu želeli da sami sebe pobede. Mogli smo i bolje, ali dobro i realan život je uvek ispod punih mogućnosti. Publika je i u ovom, meču bez rezultatske tenzije pokazala odanost, navijali su strasno i na tome im se zahvaljujem.
Do kraja Evrolige imamo gostovanje Galatasaraju, to je velika opasnost jer njima osim pobede znači i koš razlika. Želimo tamo da dostojanstveno okončamo učešće rekao je on potom je sumirao nastup u Evroligi:

-Zadesilo nas je mnogo teških okolnosti pod jednim, kao da smo igrali video igricu i prelazili na teže nivoe, s tim što smo stalno bili u petom. Zadovoljan sam sa obzirom na to i samo mogu da žalim što nismo bili kompletni. Verujem da bismo se plasirali u najboljih osam da su okolnosti bile drugačije. Ovaj tim napreduje, timski i individualno. Želimo da ovo privedemo kraju kako treba, imamo i početak Superlige i teško gostovanje u Kragujevcu. Očekuje nas fajnal for ABA lige, verujem da će u međuvremenu ljubitelji Partizana i oni koji žele da Srbija ima dva tima u Evroligi naći način da pomognu finansijski.

Komentari