Vujošević: Deo javnosti je razočaran zbog uspeha Partizana

Partizan nije uspeo da se pobedom oprosti od prve faze Evrolige, ali nema razloga za nezadovoljstvo, jer su izabranici Duška Vujoševića obezbedili plasman u top 16 fazu takmičenja,

-Pristupili smo ovoj utakmici kao da nam je jedina alternativa za prolaz dalje, igrali smo protiv ekipe sa budžetom od 60 miliona, koja je pristupila utakmici, kao da im je više značila, Igrači Etorea Mesine su zasluženo slavili počeo je konferenciju za medije Duško Vujošević

-Uspeli su da nas agresivnošću nateraju na greške, imali smo prostora za bolju igru, ali sam jako zadovoljan borbenošću tima. Sama činjenica da smo došli u situaciju da se borimo za mesto među 16 najboljih je veliki uspeh. Mučile su nas povrede, Musli je trenirao bolestan, Lovernj je bio pod temperaturom, to se osetilo u igri, ali naravno tu je i kvalitet našeg protivnika, koji ima individualni kvalitet uklopljen u jaku timsku igru. Oni sa pravom pretenduju na najviša dostignuća, na plasman na fajnal four, kao i borbu za trofej. Kvalitet igrača i trenera Mesine čini ih favoritima na svakoj utakmici. Rekao je strateg crno belih.

Vujošević se osvrnuo i na meč Fenerbahče – Nanter:

-Realno je da Fenerbahče pobedi Nanter, nisam očekivao da serijom poraza uđu u sledeću fazu Evrolige. Poštenje se podrazumeva kada je sportu u pitanju, ali sam znao da će Obradović imati dodatan podsticaj zbog ljubavi prema našem klubu da zabeleži pobedu u Parizu, Zahvaljujem mu se što se to desilo, siguran sam da je pobeda bila i njegova želja. Ovo je za nas fantastičan uspeh. Čini mi se da je neko letos obećao propast Partizana i da sada postoji neko razočarenje u delu javnosti zbog našeg uspeha. To je pre svega uspeh igrača, igrajuči svim srcem, mi smo uspeli da protiv velikih klubova napravimo uspeh, treba se sabrati i videti koga još možemo dovesti pored Tepića. Ja teško podnosim bilo koji poraz, ne mogu ovog momenta da osetim adekvatnu sreću zbog našeg plasmana u top 16.
Vujošević se osvrnuo i na nezavidnu finansijsku poziciju u kojoj se klub nalazi:

Naša obaveza je da igramo u Areni, obaveza kluba, kao i grada, finansijsku situaciju u klubu ćemo popraviti na taj način, prodajom karata. Meni nije novac u prvom planu, ali imam interesa u tome da klub igra u Areni, očekujem podršku u organizaciji putovanja od strane Air Srbije, koja je izostala, postoje premije koje grad nije izmirio prema nama, mi nemamo troškove samo iz ove godine, mi vučemo dugove već nekoliko godina, situacija je vrlo komplikovana, trebamo biti dobri plivači u mutnoj vodi.

Trener Partizana iskoristio je priliku da čestita Svetog Nikolu, svima koji su danas slavili slavu. 

Komentari