Vujošević: Do Evrolige ćemo najlakše sa trećeg mesta

Trener Partizana, Duško Vujošević, svestan  je važnosti utakmice protiv Cedevite, nakon koje, u slučaju pobede, crno beli, osiguraće treće mesto, čime će u slučaju plasmana u finale, obezbediti Srbiji dva predstavnika u Evroligi. Posao bi mogla da im olakša Crvena zvezda, koja će u slučaju pobede nad Cibonom,  “gurnuti” Partizan na Cedevitu, bez obzira na učinak crno belih u sutrašnjem meču.

„Radi se o veoma kvalitetnom protivniku, koji je konkurentan na svim pozicijama, a sa klupe ih predvodi odličan trener. U pitanju je zaista sjajno organizovan klub – imaju jake sponzore, finansijski su veoma jaki i nije slučajno što su tu gde su. Njihove ambicije ove sezone su da plasmanom u finale ABA lige obezbede plasman u Evroligu i lakši put im je da sa te druge pozicije igraju protiv Cibone. Mi imamo sledeću situaciju – samo pobedom obezbeđujemo prolaz na fajnal-for. Naša ambicija je da i sledeće sezone igramo Evroligu. Lakše će biti da to ostvarimo sa treće pozicije“, rekao je Vujošević.

Vujošević se osvrnuo i na suđenje:

„Nadam se da će sve biti regularno, počev od suđenja, možda je u interesu ljudi iz Jadranske lige da u finalu igraju po jedna ekipa iz Srbije i Hrvatske. Verujem da će Pionir sutra biti ispunjen do poslednjeg mesta i, bez obzira na to što Cedevitu jako poštujem kao ekipu, smatram da ćemo utakmicu dobiti“.

Neizbežna tema bio je i Terens Kinsi:

„Marfijev zakon jasno kaže, kada sve krene loše nikako ne može da se dogodi ništa dobro. Situacija sa Kinsijem nam dodatno otežava situaciju. Musli, takođe, ima zdravstveniih problema, ali ne prevelikih. Situacija sa njim biće jasnija večeras. Igrači su inače i umorni od puta, to je normalno kada se baviš ovim poslom. Ne možemo da kažemo da smo potrošeni jer smo igru protiv Lokomotive bazirali na meču sa Cedevitom. S druge strane Cedevita je na miru spremila utakmicu“ – Zaključio je Vujošević.

Komentari