Vujošević i Nikolić: Pravilo o sakou je besmisleno

Najzanimljiviji detalj susreta Partizana i Radničkog zbio se u drugoj četvrtini. Najpre je Duško Vujošević skinuo sako, zatim se solidarisao i Miroslav Nikolić, potom je isto učinio i čitav stručni štab Partizana. Nakon meča, oba trenera su govorili su o pomenutom detalju.

– Nikada to nisam činio teatralno, večeras jesam. Ni u predgrađu nisam imao takvu nameru. Jednostavno, kada sam revoltiran bacim sako zbog adrenalina i “struje” na klupi. Inače ne volim odela, najprirodnije se osećam u svom radnom odelu – trenerci. Ponekad, u toku meča igračima treba pokazati da si tu, da učestvuješ u igri. Podržavam gest kolege. Ne želim da pravim pobunu “belih košulja”, prvi ću doprineti regularnosti takmičenja. Dešavaju se čudne stvari, puno se priča o privatizaciji, jedino ne bih želeo da Vučić pronađe novog vlasnika KK Partizan – rekao je Vujošević koji se pred medijima više puta osvrnuo na poraz od Cedevite u polufinalu ABA lige

Miroslav Nikolić, jedan od najiskusnijih trenera u domaćoj košarci kratko je prokomentarisao meč:

– Ovaj gest nije neka posebna podrška bilo kome, ili protiv bilo koga. Besmisleno je to pravilo. Na utakmici bude prevruće, sav se oznojim i zato se skine sako.

Komentari