Vujošević: Ne iznenađuje me visoka cena karata.

Uoči meča 25. kola ABA lige protiv Budućnosti, okšaja koji direktno kroji izgled tabele, pred novinare su izašli prvotimac Partizana, Davis Bertrans i trener Duško Vujošević.

Budućnost je težak protivnik, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Mi smo spremni i želimo pobedu kojom bismo osigurali plasman na F4, ali i pokušati da budemo treći na tabeli. Bilo bi dobro da se beogradski klubovi izbegnu u polufinalu.

Vujošević je na početku monologa istakao kvalitete Podgoričkog kluba.

– Već godinama unazad imaju ozbiljne pretenzije, a takav im je i način rada. Od toga ne odstupaju ni ove sezone, imaju kvalitet i dobru radnu etiku, borbeni su i kvalitetni, a sigurno je da će pokušati da iskoriste i prednosti domaćeg terena.
Utakmica je izuzetno važna za oba sastava, verujem u naše snage, ali sport je nepredvidiv i teško je prognozirati ishod između ovako motivisanih i snažnih protivnika.

Nakon toga, trener “crno-belih” se osvrnuo na drugu dimenziju koju nosi meč u “Morači”.

– Podgorica je moj rodni grad, uvek se radujem kad idem tamo. Verujem da tamo ima još uvek puno navijača Partizana, poput onih koji su digli ustanak 13. jula i koji bi ga ponovo digli. Očekujem da nam naprave domaću atmosferu i ne bih želeo da pristalice Partizana budu diskriminisane po bilo kom osnovu – rekao je Vujošević aludiravši, što je kasnije i potvrdio, na pisanje podgoričkih “Vijesti” da će ulaznica za simpatizere gostiju biti sedam puta skuplja od one za pristalice “Đetića”.

– Oni samo žele da materijalizuju prednost svog terena i to je normalno, nisam ni očekivao ništa van toga.

Prošle godine o susretu ovih rivala u Podgorici, viđen je epilog i na ulicama grada.

– Apelujem navijače da ne izlaze iz granica sporta, ovo je sportska priredba i ništa više. Mi idemo u prijateljsku državu, Srbi i Crnogorci su narodi među kojima su razlike teško uočljive. Kada igraju Zvezda i Partizan prisutne su tenzije koje ni nemaju veze sa nacionalnim.
Za kraj, Vujošević je zamoljen da prokomentariše pisanje “Politike” o smeni na čelu KSS i eventualnom dolasku Nebojše Čovića na mesto predsednika umesto Dragana Đilasa.
– Partizan je protiv toga – bio je njegov kratak komentar.

Komentari