Vujošević: Pobedili su “Partizanski moral i estetika”

Duško Vujošević nakon meča sa Makabijem nije krio zadovoljstvo zbog pobede.

Radostan sam što smo bili deo ove velike košarkaške predstave, naravno i zato što smo pobedili. Ponoviću, Top 16 je vrh evropske košarke. Protivnik ima atipičnu ekipu, vrlo brzu, nismo sve vreme kontrolisali ritam i njihove kontre. Pod koševima se vodio pravi “mali rat”, sa puno borbe i dosta skokova, naravno i ostalih stvari. Ovaj mladi tim je uspeo da izađe na kraj sa jednom od najskupljih i najboljih ekipa u Evropi. Makabi je drugi put gostovao u Beogradu ove godine, ni prvi put nisu prošli naročito dobro, a evo mi smo uspeli da ih oborimo na pleća. Kinsi nam je dosta nedostajao, vratio se Bertrans i njemu je najviše falila utakmica sa Solnokom, da prvo uđe u taj meč. Videlo se da je pod velikom tenzijom.

Vujošević nije zaboravio da pohvali publiku.

– Navijači su bili odlični, zaslužili su ovoliki trud sa naše strane. Ratujemo u teškim uslovima i ovo je prava pobeda partizanskog morala i estetike. Centarska linija je za promenu bila svetla tačka. – Napreduju, zadovoljan sam njihovom igrom, naročito u drugom delu, pre svega u završnoj četvrtini. Nije lako pobediti velikog protivnika koji se bori za što bolju poziciju pred narednu fazu.

Može li se sada misliti o prolasku dalje u Evroligi?

– Ne shvatamo ovaj meč kao sredstvo, več kao cilj. Ovo je mali korak za nas, ali veliki za srpsku košarku. Lepo je kad se na pravi način prezentuje Beograd i Srbija, pa makar i od strane tima koji je deo Jugoslovenskog sportskog društva. Sada se radujemo, kalkulacije ostavljamo za sutra.

Predstoji odlučujući ABA ligaški duel u Podgorici.

– To je za nas utakmica sezone, dobro je što smo ostvarili pobedu kao uvertiru, ali na tom meču neće nam garantovati ništa više od toga. Kvalitetan protivnik, težak teren i velika važnost utakmice. Ipak, da je posao lakši, verovatno bi pripao nekom drugom.

Kinsi je pod znakom pitanja za taj duel?

– Videćemo da li će moći da “stisne zube” i prevaziđe bol koji je ipak objektivan.

Komentari