Vujošević: Radimo u interesu srpske košarke

Milenko Tepić je dobrom igrom protiv Radničkog je nadomestio odsustvo Bogdanovića, na konferenciji za medije posle meča je rekao:

– Kao što smo očekivali, vaoma težak meč. Znali smo da Radnički ima dobar tim i da svi šutiraju, tako su i održavali egal sa nama i pravili nam dodatni pritisak. U drugom poluvremenu smo uspeli da nekako prelomimo u našu korist. Hvala publici na podršci, okrećemo se novim izazovima.

Duško Vujošević, trener Partizana složio se sa ocenom Tepića o Radničkom:

 – Radnički je atipična i kvalitetna ekipa, čak i centri im pogađaju za tri, a već su u prethodnim utakmicama pravili iznenađenja na sličan način koji su pokušali i večeras. Budućnost – veoma ozbiljan tim koji se bori za plasman na fajnal four su iznenadili u Podgorici, slično su odigrali i sa Zvezdom u polufinalu Kupa, izgubivši meč na jednu loptu. Radnički nam je pravio probleme igrajući dosta usko, sa kombinacijom više odbrana, zonom 1-3-1, nismo dovoljno uigrani i to je samo dodalo problem. Veliko hvala publici na tome što nas je nosila. Nije mi jasno delegiranje Pere Obradovića da nam sudi ovaj meč, verovatno postoji statistika negde, mi verovatno imamo negativan skor kada nam on sudi. Ne znam motive, valjda ne treba i nama da jedan Zoran Predin dođe na utakmicu.

Stručnjak koji je na dan meča napunio 55 godina, zatim je nastavio priču o stvarima koje primećuje ovih dana:

– Mi imamo probleme koji nisu mali, Pavlović se još uvek nije u potpunosti uklopio, tek se prilagođava na različite varijante odbrana sa kojima se susrećemo, a Radnički ih je večeras imao dosta. Ipak, hvala Pavloviću jer se vidi da je došao da igra, a ne samo da nas počastvuje svojim prisustvom, pokazuje veliku želju, kroz treninge će je i artikulisati. Osim toga, nedostaje nam Bogdanović, što nije mala stvar, naravno svi znaju i za ostale povrede. Bogdan Bogdanović se polako oporavlja, ali ma susret sa Bajernom je neizvestan, posle toga je gotovo sigurno da će biti spreman.

– Postigli smo veliki uspeh plasmanom u Top 16 Evrolige, takmičenje koje je drastično kvalitetnije od bilo kog drugog na kontinentu. Usled već navedenih okolnosti, nije za očekivati da pobeđujemo, nije normalno pobediti Real i ne vidim razlog za novinske naslove i brojanje naših poraza. Stvara se neka čudna atmosfera, a sve to kreće instrumentalizovano…

– Radimo u interesu srpske košarke, trudimo se da izborimo mesto na F4 i pritom se ne ukrstimo u polufinalu sa Zvezdom, valjda je to u interesu svih u Srbiji.

Komentari