Vujošević: Za klubove nema para, odakle za organizaciju Evrolige?

Partizan će posle više od deset godina biti bez Evrolige. Koliko je realno da Partizan dobije diplomatski poziv, putem vajld karda pričao je trener Partizana Duško Vujošević.

– Pokušaćemo, ali treba biti realan. Mi smo prethodnih trinaest godina učestvovali u kontinuitetu, najviše mi je žao zbog publike. Ipak, nisu za potcenjivanje ni druga takmičenja, ABA i Evrokup, naročito kada vidimo kako se to glorifikuje kod medija i publike. Evrokup donosi i premiju grada. Na kraju i preko njih se može doći do Evrolige. Po propozicijama nemamo šanse da igramo kvalifikacioni turnir, a kao čoveku iz košarke drago mi je da vidim da će se Beograd kandidovati za održavanje. Ipak, kao građanin imam neka pitanja. Sve mi liči na onu narodnu pesmu “Ajde Jano kuću da prodamo, da prodamo samo da igramo”.

Vujošević postavlja jasno pitanje: Otkud novac za ovo takmičenje?

-Izgleda da ipak ima novca za nešto osim za bolesnu decu. Interesantna je želja i da se organizuje Fajnal for Evrolige, baš po prvi put kada Partizan neće učestvovati u istoj. U ovom poslu dosta toga zavisi od sreće i treba je zaslužiti, mnogo dobrih i loših stvari stane u jednu loptu, ali ne treba da sudbina jednog kluba stane u taj jedan šut. Cibona će bolje od Partizana uspeti da iskoristi ovu situaciju. Moj sukob sa Čovićem nije lične prirode, jednostavno ni u jednoj vlasti Partizan nije imao prednost nad Zvezdom. Mi godinama pravimo enorman uspeh koji nije adekvatno nagrađen. Evrokup je takmičenje koje ipak ima kvalitet, bilo bi nam mnogo lakše da igramo Evroligu. Bilo bi lakše svesti nas na drugi gradski klub, kao Real u odnosu na Atletiko Madrid, da ne igramo u Evroligi. Očekujem podršku navijača i tu, ponašanje naše publike se može predvideti iz onoga nakon poraza od Cedevite. Moramo da pronađemo snagu – Zaključio je Vujošević.

Komentari