Vujošević: Želimo pobedu, nadamo se poštenom suđenju

Raspored prvenstva je odredio da se nakon neočekivanih poraza u polufinalu ABA lige i izgubljene bitke za Evroligu (Partizan definitivno, Zvezda će u kvalifikacije) naši najveći klubovi sastanu u prvenstvenom “Večitom derbiju”. Paradoksalno zvuči, ali porazi u polufinalu regionalnog takmičenja su dali novi smisao obesmišljenoj domaćoj ligi, njen naslov, odnosno borba za jedini preostali trofej postalo je stvar prestiža.
Pred duel “ranjenih”, svoje gledište su centar Partizana Nikola Milutinov i trener Duško Vujošević.

Partizanov centar Nikola Milutinov rekao je da je derbi sam po sebi dovoljan motiv:

-Svaki derbi je značajan i motivi su visoki. Daćemo sve od sebe, naročito nakon prošlog poraza da obezbedimo što bolju poziciju u borbi za jedini preostali trofej – kratak je bio Milutinov.

Duško Vujošević uveren je da će domaći teren biti prednost za crno-bele:

– Svaki derbi je specifičan, ima taj karakterističan sjaj i važnost, kako za publiku i igrače, tako i za stručni štab. Ovaj igramo pred našom publikom i pokušaćemo da overimo tu prednost. Želimo da sa visokom motivacijom i koncentracijom odigramo domaću ligu u posebnim okolnostima nakon izgubljenog polufinala. To nam na neki način povećava obavezu pred ovaj susret – počeo je Vujošević i potom nastavio:

-Mislim da smo uspeli da se oporavimo od toga i usmerimo poglede na budućnost. Nadam se dobroj igri i poštenom suđenju, kao i sportskom navijanju, naravno i pobedi.

Na pitanje da li prethodni porazi od Zvezde ove sezone obavezuju još više? Vujošević je rekao:

– Za derbi i ne treba neki poseban motiv i igra se uvek bez alibija, ali ne bih to nazvao obavezom. Želimo da odigramo zbog samopoštovanja i dresa kluba, a važno je i za navijače. Oni će takođe imati obavezu više jer im trofeji izmiču dosta godina. Želimo da odbranimo titulu, nadam se da će biti pošteno iako je izabrano ovakvo rukovodstvo lige. Određene bojazni imamo, ali ne želimo da imamo predrasude. Kako je Hamlet rekao: “Biti spreman, to je sve”, ali teško je biti spremam na sve – rekao je Vujošević.

Komentari