Žalgiris savladao Panatenaikos, četiri tima se bore za top8

Vil Čeri i Arturas Milaknis vodili su Žalgiris do pobede nad atinskim Panatenaikosom. Atinjanima nije pomogao ni odlični Nikos Papas koji je ubacio 21 poene uz odličan procenat šuta za 3 poena.

Milaknis

Vodio je Žalgiris od početka i kontrolisao je meč sve do sredine treće četvrtine kada je Sjajni Papas inicirao preokret. Nikos Papas je uz svesrdnu pomoć saigrača, pre svih Jankovića i Mavrokefalidisa da anulira prednos domaćina od 14 poena i da dovede svoju ekipu u prednost. U tim momentima Žalgiris je igrao loše a tim su vukli Amerikanci Vil Čeri i Dzejms Anderson. U četvrtoj četvrtini igralo čvrsto, a presudni momenat se dogodio kada je Arturas Milaknis veza dve trojke za vođstvo svog tima 70-66. Panatenaikos nije imao snage za novi preokret, pa je pobeda, zasluženo, pripala domaćinu.

Ovom pobedom igrači Žalgirisa su istakli kandidaturu za top8 jer kao i berlinksa Alba imaju skor od 4-6, dok PAO ima pobedu više, Crvena Zvezda pobedu manje. Sve četiri ekipe imaju šansu za prolazak dalje, a u sledećem kolu PAO dočekuje Real Madrid, Crvena Zvezda će na svom terenu dočekati Barselonu, Žalgiris će u goste alktuelnom šampionu Evrope, Makabiju, a Alba će na svom terenu dočekati oslabljeni Galatasaraj.

Najbolji u litvanskom timu bili su Vil Čeri 18p (3-6 za 3 poena), Paulus jankunas 14p, 2sk.3as. Dzejms Anderson 13p, 6sk. 3as i Arturas Milakis koji je zabeležio 12p (4-8 za 3 poena), 2sk, 1as.

Panatenaikos je predvodio Nikos Papas 21p (4-5 za 2 poena i 4-5 za 3 poena), 3sk, 2as, Janković Vladimir je dodao 11p, 4sk, 1as, 1ul, a Esteban Batista 10p, 5sk.

Komentari